Смалець – це не тільки їжа, а й ліки

0
-3
Смалець – це не тільки їжа, а й ліки
Свинячий жир засвоюється організмом людини на 95%. Переважно смалець застосовують для приготування страв, але відомі і його зцілювальні властивості. Так, народна медицина рекомендує смалець у невеликій кількості вживати за пухлин, виразок кишечнику і шлунка. Смалець входить як основа до складу багатьох мазей, розтирань тощо.

Мазь від екземи

Кілька видів квасолі підсмажити і перемолоти на кавомолці. Отримане борошно змішати зі смальцем до утворення кашкоподібної маси. Цю мазь втирають у шкіру вранці і ввечері. Змивають відваром різних сортів квасолі. Лікування тривале.

Від опіків

0,5 кг подрібненого свіжого кореня лопуха залити 0,5 л води (краще дистильованої), варити доти, доки випариться до половини об’єму. Додати 125 г смальцю. Перемішати і лишити на добу, закривши щільно кришкою. Після цього можна додати ще 60 г яловичих мізків і перемішати.

Від старих ран

Узяти в рівних частинах свиняче сало, віск і ялинову смолу. Поварити суміш протягом 5-10 хв в емальованому посуді на слабкому вогні, постійно помішуючи. Отриману мазь ще гарячою перелити в скляну банку й охолодити. Змащувати хворе місце 2-3 рази на добу.


Біль у суглобах

На ніч зробити такий компрес: змастити хворий суглоб смальцем, зверху покласти вощений папір, укутати вовняним шарфом.
Для поліпшення рухомості травмованого суглоба. 100 г смальцю змішати з 1 ст. л. кухонної солі і втирати в ділянку суглоба. Пов’язати теплою пов’язкою.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні