--> Випічка з листкового тіста | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Випічка з листкового тіста

0
3
Випічка з листкового тіста
Торгові мережі пропонують заморожене листкове тісто різних виробників. Такий напівфабрикат – справжня знахідка для господинь. Адже з нього можна приготувати різну смакоту: від шикарного торта «Наполеон» до печива з солодкою чи солоною начинкою.

Випікати всі листкові вироби треба на бляшці, посипаній борошном, або застеленій папером для випічки, за 200-220ºС. Випічка готова, коли набуває золотистого кольору й розшаровується.

«Бантики»

Розкачати листкове тісто завтовшки 1 см, порізати смужками по 10 см і завширшки 3-4 см. Перекрутити посередині, щоб вийшли «бантики». Готове печиво посипати цукровою пудрою.

«Вушка»

Розкачати тісто завтовшки 0,5 см, посипати цукром з корицею. Згортати спочатку правий край, потім лівий рулетиком до середини коржа. Вийде подвійний рулетик. Нарізати шматочками завтовшки 0,5 см, розкласти на деко. Випікати до готовності.

«Конвертики»

Нарізати тісто квадратиками, посередині кожного викласти нерідку начинку: шматочки яблук, вишні, сир, варені яйця з цибулею або підсмажені гриби. Згорнути квадратики по діагоналі, щоб вийшов трикутник, притиснути по периметру пальцем, відступивши від краю 1 см. У такому разі начинка не «втече», а кутики гарно розшаруються.

«Трояндочки»

Випічку роблять солодкою або ж закусочною. Розкачати тісто завтовшки 0,5 см, нарізати коржик смужками завдовжки 15 см, завширшки 3 см. На тісто викласти шматочки яблук або ковбаси, щоб краї трішки виступали над тістом. Згорнути рулетом і скріпити зубочистками. Випікати до золотистого кольору. Смужки тіста можна посипати тертим сиром чи маком, потім згорнути – вийдуть «равлики».

Сирні палички

Корж завтовшки 1 см порізати смужками, змастити збитим яйцем, посипати твердим сиром. Можна оздобити кмином або кунжутом.

Пиріжки

Тісто розкачати коржиком завтовшки 0,5 см, склянкою зробити кружальця. Посередині викладати начинку – відварене куряче філе, підсмажене з цибулькою, або гриби. Защипати краї і притиснути, викладати на деко.

Круасани

Розкачати тісто завтовшки 0,5 см. Нарізати трикутничками і на широкий край викладати нерідку начинку – шматки шоколаду, повидло, ягоди. Згортати від широкого кінця до вузького, змочувати в збитому яйці, потім у цукрі. Випікати до золотистого кольору.

Спіральний пиріг

Розкачати тісто завтовшки 0,5 см і нарізати довгими вузькими смужками завширшки 5 см, а завдовжки – що більше, то краще. Посередині смужок викласти начинку: тертий сир, гриби, фарш. Защипати краї і викласти отримані трубочки по спіралі у форму. Можна зробити пиріг із різними начинками, чергуючи їх. Верх змастити збитим яйцем, посипати кунжутом чи кмином. Випікати до рум’яного кольору.

Наполеон

Розкачати тісто коржами завтовшки 2-3 мм за розміром форми. Найкраще розкачувати на присипаному борошном пергаменті. Проколоти виделкою і випікати кожен корж 15-20 хв. Готові коржі перемастити заварним кремом, обсипати кришками і залишити на 3-4 год для просочування.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні