Яєчна шкаралупа ‒ джерело натурального кальцію

1
6
Яєчна шкаралупа ‒ джерело натурального кальцію
Готуючись до Великодня, кожна господиня використовує багато яєць. Шкаралупу з них теж можна застосувати з користю для здоров‘я.

Висушена і подрібнена шкаралупа з домашніх яєць корисна за ламкості нігтів, кровоточивості ясен, астми, артритів, остеопорозу, кісткових травм, ревматизму, кропивниці, закрепів, безсоння. Потрібно додавати шкаралупу в їжу вагітним жінкам, а також дітям від одного до шести років.

Сирі яйця треба ретельно вимити у теплій воді, виливши білок і жовток, видалити плівку, що вистилає поверхню зсередини. Підсушити шкаралупу впродовж двох-трьох годин у теплому місці, наприклад, у притіненому кутку, духовці або на батареї (але не на сонці – кальцій на світлі розкладається).

Для дітей шкаралупу краще просушити в духовці. Розтерти її на пудру (у ступці чи в кавомолці). Зберігати у банці з темного скла. Вживати з домашнім сиром, кашею, супом. Добова норма – 1,5-2 г. Одна шкаралупа важить 3,5-5 г.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Що ви пишите?
"Кальцій на Сонці розпадається" . Кальцій - хімічний елемент . А хімічні елементи розпадаються тільки в результаті ядерного розпаду. Кальцій в основному знаходиться у природі в вигляді хімічних сполук. Природній для людини - гідроксиапатит кальцію, з нього складаються кістки і зуби. Лише 1 відсоток кальцію в крові знаходиться як вільний іон - чистий кальцій.
Кальцій у вигляді порошку шкаралупи практично не засвоюється і невелика його частина може потрапити в кров у вигляді сполук, які зашлаковують організм. Від такого прийому більше шкоди ніж користі .
Кому цікаво, краще пошукайте теми нутрицевтіка та остеопороз і кальцій.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні