Як і коли святитимуть вербу у Рожищі

1
-5
Як і коли святитимуть вербу у Рожищі
Розповіли, як освячуватимуть вербу у місті Рожище.

У неділю, 12 квітня, в Україні відзначатимуть Вербну неділю. Зазвичай, цього дня проходять урочисті богослужіння у храмах з неодмінним ритуалом освячення верби. Однак, цьогоріч коронавірус вніс свої корективи. Зокрема, і в релігійне життя, йдеться на сайті Рожищенської міськради.

У період карантину Рада Церков міста Рожище, а саме, настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці ПЦУ, благочинний Рожищенської округи, протоієрей Василь Шняк та благочинний Рожищенської округи, настоятель Свято-Михайлівського храму протоієрей Петро Іваничко зауважують, що освячувати вербу в храмах міста будуть. Але просять прихожан, під час богослужіння та освячення, дотримуватися правил карантину.

Зокрема, протоієрей Василь Шняк розповів про деталі освячення верби:

- прихожани мають приходити на богослужіння в масках та здорові, без ознаків ГРВІ;
- в храмі мають право перебувати лише священник та хористи;
-прихожани під час богослужіння мають розміщуватися на прилеглій до храму території на відстані 2 – 2,5 метри один від одного;
- священник просить, аби освячувати вербу не йшли цілими сім’ями, а лише одна людина, як представник;
- вербу для освячення потрібно приносити з собою;
- освячення верби відбудеться надворі перед храмом.

Духовенство просить рожищан дотримуватися встановлених правил карантину, щоб правоохоронці, які будуть присутні на богослужінні, не були змушені фіксувати порушників.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а збір грошей як буде організовано?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні