На Волині вводять особливий режим пересування

4
-21
На Волині вводять особливий режим пересування
Починаючи з 11 квітня, у вихідні дні в області вводиться режим максимального обмеження пересування. Зокрема, з 13.00 суботи до 06.00 год. понеділка волинян просять не виходити з дому та придбати необхідні продукти та ліки заздалегідь.

Про це інформує пресслужба ОДА.

Додаткові обмежувальні заходи прийняли, враховуючи епідемічну ситуацію, яка складається в регіоні, на засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, що відбулась під керівництвом голови облдержадміністрації Юрія Погуляйка у п'ятницю, 10 квітня.

«Сподіваюся, що волиняни із розумінням поставляться до вимушених дій, які вводяться в області, аби унеможливити швидке розповсюдження та масове захворювання коронавірусною інфекцією. Завдяки нашим спільним діям ситуація в області контрольована. Якщо населення продовжуватиме дотримуватися рекомендацій, то з карантину можемо вийти в травні, а не у вересні, як прогнозують», - наголосив голова облдержадміністрації.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-21

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
По-перше, головне слово тут не "вводять", а ПРО-СЯТЬ!
А по-друге, може вони ще пояснять, що це ще за "особливий режим пересування"??? "режим максимального обмеження пересування"... Немає такого "обмеження" для громадян. А різні самоуправства "вахтьорів", що конфліктують з Конституцією, можна ігнорувати.
Не допомагайте розганяти паніку і створювати "ажіотаж" для магазинів
Відповісти
Повністю підтримую попередній коментар. не "вводять", а ПРО-СЯТЬ!
Відповісти
Обмеження введені відповідно до ст. 32 закону "Про захист населення від інфекційних хвороб". Вона передбачає право місцевих адміністрацій вводити окремі обмеження тих видів господарської та іншої діяльності, які сприяють поширенню епідемії і лише в окремому населеному пункті або закладі, установі, організації, які стали епіцентром поширення інфекції. При цьому обмеження прав і свобод громадян (в т.ч. свободи пересування) може бути введене лише Кабінетом Міністрів відповідно до ст.29 цього Закону.
Виходячи з цього, місцева адміністрація лише надала РЕКОМЕНДАЦІЇ, які не є обов'язковими для виконання, але до яких, на мій погляд, варто дослухатись.
Всім здоров'я!
Відповісти
33 стаття конституції україни
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні