Для чого потрібні швидкі тести, якщо вони неточно виявляють коронавірус

0
0
Для чого потрібні швидкі тести, якщо вони неточно виявляють коронавірус
Розповіли, чому експрес-тести не показують інфікування коронавірусом, коли ПЛР-тести вказують на протилежне.

Про це говорили у середу, 8 квітня, на брифінгу у Волинській ОДА.

Директорка Волинського обласного лабораторного центру МОЗ України Наталія Янко розповіли, що швидкі тести роблять в лікувально-профілактичних заходах в медичних закладах, і вони не є точними.

«Діагноз ставиться лише після того, як проведено дослідження біоматеріалу методом полімеразно-ланцюгової реакції. Швидкі тести лише на 70% можуть показати достовірний результат і наявність антитіл. Тобто, коли людина вже є хворою, на 5-7 день цей тест може бути позитивним. Часто буває так, коли ще немає антитіл, тест може показувати негативну реакцію. Тому направлення після проведення обстеження на дослідження полімеразно-ланцюгової реакції, вона є обов’язкова», – розповіла посадовиця.

Наталія Янко зазначила, що експрес-тести потрібні, швидше, для того, щоб провести протиепідеміологічні заходи.

«Для того, щоб виявити контакти, відправити людину на самоізоляцію, якщо вона, ймовірно, є хворою в прихованій формі, або в якійсь іншій формі», – додала вона.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні