У МОЗ розповіли, коли розглянуть питання про скасування карантину

0
0
У МОЗ розповіли, коли розглянуть питання про скасування карантину
Питання скасування карантинних заходів через пандемію коронавірусної хвороби можна буде коментувати не раніше ніж через 10 днів.

Як пише УНІАН, про це заявив заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко під час онлайн-брифінгу.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: У МОЗ прогнозують послаблення карантину, але за однієї умови

«Наразі ми досліджуємо розвиток епідемічної ситуації в Україні щодо коронавірусної хвороби. Ми порівнюємо всі сценарії, які відбуваються у країнах Європейського союзу, а також в країнах-сусідах, які пізніше за нас впровадили превентивні заходи», - сказав він.

«Стосовно впровадження і скасування карантину, рішення буде прийматись ближче до самого терміну завершення карантину. Ми тільки на третьому дні більш посилених карантинних заходів. Тому питання скасування карантину ми будемо коментувати не раніше ніж через 10 днів від сьогоднішньої дати», - додав Ляшко.

Нагадаємо, 3 квітня уряд посилив карантинні заходи.

Згідно з відповідною постановою, з 6 квітня до 24 квітня заборонено: - перебування в громадських місцях без респіратора або захисної маски;
- переміщення групою осіб більш ніж дві особи, крім випадків службової необхідності та супроводження осіб, які не досягли 14 років;
- перебування в громадських місцях осіб, які не досягли 14 років, без супроводу дорослих.

Також заборонено:

- відвідування парків, скверів, зон відпочинку, лісопаркових та прибережних зон, крім вигулу домашніх тварин однією особою та у випадку службової необхідності;
- спортивних та дитячих майданчиків;
проведення всіх масових заходів;
- перебування на вулицях без документів, що посвідчують особу; самовільно залишати місця обсервації.

В Україні станом на 9:00 8 квітня зафіксовано 1668 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, з них 52 летальні, 35 осіб одужали.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні