На об’їзній дорозі біля Луцька кладуть новий асфальт. ФОТО

1
3
На об’їзній дорозі біля Луцька кладуть новий асфальт. ФОТО
На Волині продовжують реалізацію проєкту «Велике будівництво» в частині відновлення автомобільних доріг загального користування державного значення.

До трьох об’єктів на волинських шляхах, де вже тривають ремонтні роботи, днями додався ще один. Йдеться про ділянку км 140+850 – км 147+050 автошляху М-19 Доманово (на м.Брест) – Ковель – Чернівці – Тереблече (на м.Бухарест), що пролягає в об’їзд обласного центру Волині населеними пунктами Княгининок Луцького району та Жидичин Ківерцівського району. Про це інформує пресслужба Служби автомобільних доріг області.

Підрядне підприємство ТзОВ "Луцькавтодор-Сервіс" стартувало від км 140+085 і, охопивши понад 2-кілометрову ділянку, комплексно проводить на ній перші три етапи з ремонту дорожнього одягу: фрезерує зношене дорожнє покриття, влаштовує 15-сантиметровий нижній шар зі щебенево-піщаної суміші, обробленої цементом, а поверх нього укладає другий – вирівнюючий шар, завтовшки 10 сантиметрів.

Для цього використовує крупнозернисту асфальтобетонну суміш. І так на обох смугах, а потім – на наступних ділянках. Згодом поверх вирівнюючого буде укладено третій конструктивний шар дорожнього полотна – верхній, зі щебенево-мастикового асфальтобетону. Його товщина становитиме 5 см.

Відповідно до постанови КМУ від 01.04.2020р. № 254 у поточному році вказаний об’єкт, протяжністю 6,2 км, маютьмо ввести в експлуатацію. Фінансування цих ремонтних робіт у розмірі 99,27 млн. грн. здійснюватиметься за рахунок запозичень, залучених Укравтодором під державні гарантії.

Це не єдина ділянка на автошляху М-19 Доманово (на м.Брест) – Ковель – Чернівці – Тереблече (на м.Бухарест) у межах Волинської області, що цьогоріч ремонтується.

Нагадаємо, що нині поточний середній ремонт активно проводиться і на об’єкті км 117+000 до км 125+000 між населеними пунктами Переспа та Козин Рожищенського району. На даному етапі ремонтних робіт там проводиться влаштування присипних узбіч та їх укріплення, установка бордюрів і поребриків, укладання бруківки на посадкових майданчиках, влаштування покриття на місцевому проїзді. Незабаром розпочнуться роботи з влаштування верхнього шару дорожнього одягу.

Окрім того в планах у поточному році відремонтувати ще 6,7 км автошляху М-19 на ділянці, що пролягає селами Озерце та Прилуцьке, км 147+050 – км 153+750.

Цей об’єкт поточного середнього ремонту також увійшов до переліку, затвердженого постановою КМУ від 01.04.2020р. № 254 і фінансуватиметься за кредитні кошти, залучені Укравтодором під державні гарантії.

Також у САД висловили сподівавання, що до кінця поточного року якісна дорога пролягатиме від Луцька до Ковеля. Очікують відповідної постанови КМУ про фінансування дорожніх об’єктів ще з одного додаткового джерела – частини коштів, які Україна отримала від Газпрому за рішенням Стокгольмського арбітражу.

На ділянках доріг, де проводяться ремонтні роботи, рух транспорту частково обмежується і здійснюється в реверсному режимі.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
це за останні гроші з нашого бюджету на 2020 рік попереду СРАКА та розруха
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні