До Землі наближається величезний астероїд

2
5
До Землі наближається величезний астероїд
Наприкінці місяця - 29 квітня поруч із Землею пролетить величезний астероїд 1998 OR2. Він пролетить на безпечній від планети відстані.

Про це повідомляє УНН із посиланням на space.com.

"Величезний "потенційно небезпечний" астероїд 1998 OR2 знаходиться всього за кілька тижнів від близької зустрічі із Землею, і ви можете спостерігати за наближенням гігантської космічної скелі в інтернеті або за допомогою невеликого телескопу", - пишуть у виданні.

Так, астероїд таких розмірів міг би знищити людську цивілізацію в разі зіткнення з планетою Земля, проте 1998 OR2 пролетить на достатньо великій відстані від нас.

Зазначається, що вчені з NASA з’ясували, що 29 квітня астероїд пролетить у 6,2 млн км від Землі – це у 16 разів більше, ніж відстань між Місяцем і Землею.

"Це безпечна відстань для нашої планети і ми не відзначили його (астероїд – ред.), як потенційно небезпечне небесне тіло", – повідомили в агентстві.

Зазначимо, що ширина астероїда складає від 1,8 до 4,1 км, що дозволить побачити його навіть за допомогою звичайних телескопів через деякий час.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це за москалями летить
Відповісти
Епідемія,засуха,а тепер ще і астероїд.Люди,ви "дістали"матінку-природу,вона просто хоче відпочити і має на це право.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні