Повідомили, як у Луцьку працевлаштовують під час карантину. ВІДЕО

0
-6
Повідомили, як у Луцьку працевлаштовують під час карантину. ВІДЕО
На Волині щодня працевлаштовують 20-30 людей, які мають статус безробітних, нині їх в області близько 9 тисяч.

До карантину було 7,5 тисячі - розповів журналістам директор обласного центру зайнятості Роман Романюк каже, що під час карантину робота центрів зайнятості змінилася, пише "Суспільне".

Серед тих, хто у пошуку роботи – Микола Поліщук. Чоловік розповідає, що повернувся додому з Литви, де працював на будівництві. Нині вирішив працевлаштуватися в Україні.

"Повернувся із-за кордону на початку березня, впродовж трьох тижнів вирішив залишатися на самоізоляції, бо ситуація така сталася у світі з настанням пандемії. Розуміючи, що потрібно буде заробляти, тому звернувся у центр зайнятості. Раніше можна було прийти і подати документи, то тепер через скриньку чи онлайн", - каже Микола Поліщук.

Директор обласного центру зайнятості Роман Романюк розповідає, як працюють в умовах карантину.

"Наші працівники знаходяться на роботі, в приміщеннях, обслуговують клієнтів, але без фізичного контакту. Кожна людина, яка має бажання стати на облік центру зайнятості формує мінімальний пакет документів, який потрібен (паспорт, ідентифікаційний код, документи про освіту та трудова книжка, робить копії й подіє у скриньку при вході у центр зайнятості. Інший варіант: сканує ці документи і відправляє на електронну скриньку", -повідомив Роман Романюк.

Далі документи опрацьовують, безробітний електронним підписом підписує заяву. Після цього людині призначають допомогу з безробіття та допомагають із працевлаштуванням. Роман Романюк каже, що "буму" безробітних нині нема.

Шукає роботу за фахом інженер автомобілів Андрій Рибачук.

"Працював я в Німеччині на демонтажі ліфтів. Воно тільки все починалося, ще рейси їздили, ніякої паніки, ажіотажу не було, але для себе просидів вдома, дружина поїхала до батьків, через два тижні приїхали, нічого такого в мене не було, але перестрахувалися. Видно, що епідемія затягується на довго і потрібно реалізуватися в Україні", - говорить чоловік.

До оголошення карантину на Волині було 4 тисячі вакансій, які пропонували роботодавці, нині їх майже півтисячі, - розповідає директор обласного центру зайнятості Роман Романюк. Каже: сьогодні додалися вакансії в агросекторі, актуальною залишається сфера обслуговування.

"Нам доступно актуальних 480 вакансій, які ми готові запропонувати усім бажаючим. Щодня працевлаштовуємо приблизно 20-30 осіб по області. Розуміємо. Що це не велика кількість людей, бо карантин. В основному це напрямки та сфери торгівлі продовольчими товарами, аптеки потребують спеціалістів, заправки, водії треба для сфери логістики та підвозу продуктів",- розповідає Роман Романюк.

Для людей, які не працювали останні півроку, допомога з безробіття становить 650 гривень на місяць.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні