Як діють оновлені правила на карантинних пунктах Волині. ФОТО, ВІДЕО

0
-1
Як діють оновлені правила на карантинних пунктах Волині. ФОТО, ВІДЕО
На Волині не на всіх карантинних пунктах перевіряють у людей документи та температуру тіла.

Патрульний поліцейський Максим Янюк розповів, якщо в людини виявлять температуру тіла вищу 38 градусів – то за нею мають приїжджати медики на кареті швидкої.

Як праюють карантинні пости показали журналісти Суспільного Волині:

На стаціонарному посту в селищі Цумань на кордоні з Рівненською областю працюють три правоохоронці і медик. Поліцейські не називаються. Кажуть, що з Рівненської області, приїхали на підсилення волинянам. Як працюють – коментувати не погодилися, кажуть, що керівництво не дозволило. На відео видно, що зупиняють не всі машини.

Водій Віктор Здовиченко каже, що карантинні пункти працюють по-різному: на одних підходять і перевіряють, на інших - ні.

"Я "за", бо цей карантин до добра не доводить. Хто зна', як воно далі буде: може краще, може гірше, але пости треба, бо є різні люди й невідомо звідки вони й прочє", – мовив чоловік.

"Дуже добре і треба перевіряти", – підтримує водій Микола Сосницький.

А водій Денис Доронін міркує:

- А вони що, потрібні?

– На інших, де Ви їздите, чи бувало, що зупиняли і міряли температуру тіла?

– Ні, тільки при в'їзді в Луцьк міряють, більше ніде не бачив.

На цуманському посту робить скриніг Наталія Слива. На ній маска, яку, каже жінка, виготовила сама. Розповідає: її на чергування і додому возить швидка.

"Я фельдшер, ставлять нам чергування з 9 ранку до 21, забезпечені усім, маємо термометри, сумки, маски, працюємою. Це моє перше чергування, трохи хвилююся. За цей час людей з підвищеною температурою тіла не було", – розповіла медик.

На карантинному пункті у Луцьку на вулиці Рівненській – черга з автівок. У кожного водія та пасажира перевіряють температуру тіла.

На цьому посту стоять: медик, патрульний, поліцейський роти спецпризначення «Світязь» та нацгвардієць. Патрульний Максим Янюк розповів, що температуру тіла міряють в кожного, хто їде в обласний центр. За його словами, це можливо, коли на вулиці температура вище нуля, в іншому випадку прилади для температурного скринінгу не працюють, тоді, каже поліцейський, питають про стан здоров'я і надають роз’яснення.

Інспектор роти №1 управління патрульної поліції на Волині Максим Янюк каже поки ще ніде не зафіксували людину з температурою вищою 38 градусів.

При виявленні повідомлятимуть швидку допомогу, на місце їде спецкарета, яка забирає водія, або пасажира для медзакладу для надання допомоги.

При температурі 37 дають рекомендації і записують дані в журнал. Інформацію надають лікарям.

Начальник управління патрульної поліції Волині Андрій Крутень розповів: в області є 8 карантинниз пунктів на основних в'їздах і 9 в обласному центрі.На кожному з 17-ти карантинних постів Волині цілодобово чергують рятувальники.





Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні