Волинські роботодавці допомагають медикам у боротьбі з коронавірусом

0
-2
Волинські роботодавці допомагають медикам у боротьбі з коронавірусом
Благодійний фонд «Волинь-2014» та Волинське обласне об'єднання організацій роботодавців продовжують акумулювати кошти та використовувати їх за цільовим призначенням для подолання коронавірусної інфекції на Волині.

Про це пише «Волинська газета».

Цими днями 1000 захисних пластикових щитків типу Faceshield придбано та передано для потреб Волинської обласної клінічної лікарні в місті Луцьку та її відділення в селі Боголюби Луцького району, що стало можливим завдяки зусиллям фундаторів БФ «Волинь-2014» та членів Волинського обласного об'єднання організацій роботодавців, зокрема, керівниці СГПП «Дружба» Валентині Здрилюк. Ще 90 щитків доставили в обласну інфекційну лікарню.

Також в найголовнішу лікарняну установу Волині – обласну клінічну лікарню – 1 квітня передано першу партію (300 штук) із 2000 одиниць закуплених захисних костюмів бактеріологічного захисту.

Відповідальну місію провели виконавчий директор БФ «Волинь-2014» Володимир Кривович та член ВОООР, гендиректор ПрАТ «Луцьксантехмонтаж №536» Ігор Чорнуха, чиє підприємство перерахувало в благодійну організую для боротьби з коронавірусом 300 тис. гривень.

А 3 квітня в цю ж медустанову передано ще 500 таких костюмів. Відповідальну місію виконав гендиректор ПрАТ «СКФ Україна» Богдан Волчок, чиє підприємство перерахувало у Благодійний фонд «Волинь-2014» 150 тис. грн гуманітарної допомоги для оперативного реагування на виклики, пов’язані з поширенням Covid-19.

Керівник КП «Волинська обласна клінічна лікарня Волинської обласної ради» Олександр Дудар високо оцінив якість отриманої допомоги, а особливо – її важливість для захисту життя та здоров'я медиків.

Він зазначив, що костюми бактеріологічного захисту будуть використовуватися не лише для потреб обласної клінічної лікарні, а передаються в 18 визначених медустанов, котрі першими прийматимуть хворих на коронавірус і де вони необхідні в першу чергу.

Станом на 3 квітня Благодійним фондом «Волинь-2014» і Волинським обласним об’єднанням організацій роботодавців акумульовано понад 3 млн гривень.

За кошти благодійників придбано для потреб медгалузі апарат для штучного дихання (обллікарня), який вартує 740 тис. грн, кисень для його роботи – 73 тис. 589 грн, пакети для обробки інструментів Волинського обласного лабораторного центру МОЗ України – 14 тис. 120 грн, захисні пластикові щитки – 35 тис. грн, уже згадувані костюми бактеріологічного захисту на суму 588 тис. грн, а також забезпечено нітриловими рукавицями та медмасками журналістів області, які висвітлюють хід боротьби з Covid-19.

Всього надано адресної допомоги для вирішення першочергових заходів щодо протидії поширенню коронавірусу на суму 1 млн 744 тис. 291 грн.

Крім цього, змонтовано відповідними фахівцями додаткову ємність для накопичення кисню в обласній інфекційній лікарні. Це дозволить забезпечити тривалу роботу апаратів штучної вентиляції легень.

Ще 1 млн грн зарезервовано для придбання кисню, якщо в цьому виникне невідкладна необхідність в обллікарні в період максимального навантаження.

Системна робота з надання широкомасштабної допомоги для лікарняних установ області від БФ «Волинь-2014» та Волинського обласного об'єднання організацій роботодавців (голова правління обох організацій – Петро Пилипюк, гендиректор СП «Модерн-Експо») триває.

Роман УСТИМЧУК

На головному фото: Олександр Дудар та Богдан Волчок оглядають передані в обллікарню для медзакладів області захисні костюми для лікарів та іншого медперсоналу.

Один із комплектів бактеріологічного захисту
Один із комплектів бактеріологічного захисту
Киснева станція для обласної інфекційної лікарні
Киснева станція для обласної інфекційної лікарні
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні