--> У район на Волині повернулося 69 заробітчан: як вони дотримуються самоізоляції | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У район на Волині повернулося 69 заробітчан: як вони дотримуються самоізоляції

3
3
У район на Волині повернулося 69 заробітчан: як вони дотримуються самоізоляції
На Ратнівщину 22–23 березня з-за кордону повернулося 69 осіб. У перші дні карантину окремі люди поводилися досить безпечно: ходили в гості до знайомих, рідних, сусідів, в магазини, по вулицях пересувалися без масок. Такі дії земляків не дуже сдобалися односельчанам.

Про це пише Валентина Борзовець у Віснику.

Приміром, в одному із сіл жінка, яка приїхала з Польщі, пішла до церкви. Прихожани попросили її піти з храму, порадили ізолюватися.

Заробітчани, які приїхали з Чехії також розгулювали селом, на зауваження односельчан не реагували. Тож жителі по допомогу звернулися до місцевої влади та дільничного, аби ті вплинули на ситуацію і змусили приїжджих самоізолюватися. Тепер, кажуть, не видно, щоб ті ходили селом.

Ще в одному селі заробітчанка спокійно прийшла в магазин. Люди змовчали, проте злякалися.

Такі випадки непоодинокі у селах, але є й інші історії. Як оця: у село Велимче повернувся також чоловік з Бельгії. Його рідні підготували окрему хату для ізоляції, завізши туди все необхідне для тимчасового проживання: одяг, продукти харчування, гігієнічні засоби тощо.

Разом з ним у цій хаті оселилися його брат із зятем, які разом були на сезонних заробітках, але проживають на Львівщині.

Дружина волинянина розповіла, що ніхто з рідних з чоловіками не бачився. Вони утрьох просто з Борисполя автомобілем приїхали до хати. Ні з ким не спілкуються, на вулицю без потреби не виходять. Вона приносить їм книги та газети, але при цьому дотримується відповідної дистанції.

– Живемо, як на курорті, – каже Сергій Калінчик. – У зв’язку з карантином побоялися залишитися в Бельгії. Вже у Борисполі прикордонники перевірили температуру (правда, їх чекали у літаку десь півтори години). Під час польоту українці не могли всидіти на місці, що багатьом не подобалося. Після посадки нам оголосили симптоми коронавірусу. З нашої групи, де було 50 людей, на експрес-обстеження пішло десь шестеро-семеро. В аеропорту антисептиків не було. Кожен з нас дав розписку про те, що після приїзду додому буде на самоізоляції, вказали всі дані. Зателефонували сімейним лікарям. Домовились у разі якихось підозрілих симптомів негайно їм повідомляти. Хочеться, щоб усі дотримувались умов карантину і були здоровими!

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Пиздити треба всіх ублюдків які слів не розуміють.Це худоба яка плює на людей,плює на дітей наших і т.д.Я би порядок навів за один день!
Відповісти
Нам тоталітарних лідерів не потрібно, дипломатичніше будь ласка.
Відповісти
То відпизди свою маму чи бабусю, в якої пенсія 50-70 євро і якій не важливо від чого помирати, від голоду закритій вдома, чи від вірусу, гуляючи по магазинам і аптекам і шукаючи де можна купити дешевші харчі чи ліки. Я повністю згідний з карантином, але тут не можна рубати з плеча. Треба створити соціально не захищеному населенню відповідні умови, щоб вони змогли пережити цей карантин не виходячи з дому. Та й більшість українців живуть від зарплати до зарплати, багато хто ще й на найманих квартирах, тому для них також потрібно створити умови, щоб вони не сиділи напівголодні вдома, поки не закінчиться ця криза.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні