Волинська ОТГ – серед лідерів в Україні

0
-7
Волинська ОТГ –  серед лідерів в Україні
Підгайцівська ОТГ – друга за рейтингом в Україні.

Про це повідомляють на офіційному сайті громади.

Веб-портал Децентралізація оприлюднив аналіз фінансових показників 806 ОТГ України за підсумками 2019 року.

Цього разу для всебічної оцінки експерти проаналізували більшу кількість показників, ніж раніше. 806 громад знову згрупували за критерієм чисельності населення. Зокрема, Підгайцівська потрапила до 3 групи - з населенням від 5 до 10 тисяч жителів (станом на 01.01.2019), повідомляють на сайті громади.

З 268 об’єднаних територіальних громад цієї групи Підгайцівська ОТГ – друга за рейтингом в Україні.

Оцінювання було проведено за вісьмома індикаторами. Скажімо, за обсягами видатків, спрямованих на виплату заробітної плати з нарахваннями (по всіх галузях), наша громада - на другому місці. Цей показник відображає спроможність ОТГ забезпечувати соціально-економічний розвиток. А за обсягами доходів загального фонду на одного мешканця ми – на десятому місці. Цей показник характеризує спроможність Підгайцівської ОТГ забезпечувати громаду за рахунок ресурсів, які генеруються на її території. Рівень дотаційності -11,8 % свідчить, що наша громада не є залежною від дотаційних ресурсів з державного бюджету.

Також експерти дослідили фінансові показники 806 ОТГ за підсумками 2019 року в розрізі 24 областей. На Волині, з-поміж 50 об’єднаних територіальних громад, Підгайцівська ОТГ за сімома показниками з вісьмох – також друга за рейтингом.

Матеріали підготували на підставі даних Міністерства фінансів України, Казначейської служби України, Державної статистичної служби України, даних веб-порталу openbudget.gov.ua експертами програми«U-LEAD з Європою» та SKL International
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні