--> Заборонено в карантин. Список нових обмежень | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Заборонено в карантин. Список нових обмежень

5
2
Заборонено в карантин. Список нових обмежень
У п'ятницю Кабінет міністрів України опублікував оновлений список обмежень на час карантину.

Про це пише ВВС Україна.

Тепер українцям заборонили:

Перебувати у громадських місцях без респіратора чи маски (можна - саморобній). Заборона починає діяти з 6 квітня.

Ходити по вулицях більше, ніж вдвох. Виняток - супровід дітей до 14 років батьками, опікунами, піклувальниками, прийомними батьками, батьками-вихователями або повнолітніми родичами. Ще виняток - службова необхідність. Починає діяти з 6 квітня.

Дітям до 14 років - перебувати у громадських місцях без супроводу батьків, опікунів чи дорослих родичів.

Відвідувати заклади освіти тим, хто навчається.

Відвідувати парки, сквери, зони відпочинку, лісопаркові зони та пляжі. Виняток - вигул собаки наодинці та "службова необхідність".

Відвідувати спортивні і дитячі майданчики.

Виходити на вулицю без документів, які посвідчують особу, підтверджують громадянство чи її спеціальний статус.

Самовільно залишати місця обсервації (ізоляції).

Заборонені всі масові заходи: концерти, спортивні фестивалі, рекламні акції, релігійні заходи, соціальні збори і т.д. Дозволені лише заходи, потрібні для роботи органів влади, й лише за умови, що учасники будуть у масках чи респіраторах та дотримуватимуться протиепідемічних заходів.

Заборонені всі заклади, які передбачають відвідувачів: ресторани, кафе, ТРЦ та інші розважальні об'єкти і заклади культури, фітнес-центри та решта закладів зі сфери торгівлі та побутового обслуговування.

Ця заборона не поширюється на: продуктові магазини, автозаправки і магазини автозапчастин, аптеки, магазини з для тварин, сільськогосподарські магазини, магазини мобільного зв'язку і електронної техніки, всі фінансові установи (зокрема банки), заклади громадського харчування, які працюють з доставкою (але кур'єри мають бути у засобах захисту), заклади розміщення, де проживають медики і люди на обсервації.

Також продовжать працювати інкасатори, техпідтримка, ремонт електроніки, пошта та ряд інших інфраструктурно важливих об'єктів.

Заборонені "маршрутки" та автобуси (регулярні і нерегулярні) у містах, а також приміські маршрути, маршрути між містами та областями. При цьому, не заборонено їздити власними легковими авто, також службовими машинами, а також перевозити медиків, працівників продуктових магазинів, правоохоронців і військових тощо. При цьому всі пасажири повинні мати маски чи респіратори, а їхня кількість у транспорті не може бути більшою від кількості місць для сидіння.

Заборона метро у Києві, Харкові і Дніпрі.

Заборона всіх пасажирських поїздів: приміських, регіональних і дальніх. Дозволяються лише окремі потяги у спеціальних випадках.

Заборонено відвідувати заклади паліативної допомоги та соцзахисту, тобто будинки літніх людей та інтернати.

Заборонено відвідувати пункти, де тримають мігрантів.

Також уряд ввів низку обмежень на відключення газо- і електропостачання для ключових інфраструктурних об'єктів у сфері теплогенерації та електроенергії.

Міністерство охорони здоров'я має припинити планову госпіталізацію і планові операції - всі, крім екстрених.

Всі нові норми (наприклад, про паспорт) почнуть діяти з дня офіційної публікації - в уряді пояснили BBC News Україна, що це має статися завтра.

Водночас окремі заборони (ходити по вулиці без масок чи більше, ніж удвох) вступлять у силу з 6 квітня.

Всі заборони, відповідно до документу, діятимуть до 24 квітня.

Водночас в уряді вже заявляють, що можуть продовжити карантин, якщо цього вимагатиме ситуація з поширенням корнавірусу.

Проте сам Денис Шмигаль у п'ятницю припустив можливість поступового послаблення карантину, якщо динаміка захворюваності почне знижуватися.

Наприклад, у кінці квітня можуть частково відновити рух громадського транспорту та дозволити ходити на роботу людям працездатного віку.

Решту обмежень мають залишити.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А в легковій машині перевозити людей по кількості місць для сидіння це не порушення санітарних норм?!!!А якже дистанція1,5-2 метри між людьми?
Відповісти
Ви вводите обмеження,ставите блок пости і інше,а кордон(звідки і завезли вірус)як прохідний двір!При таких обмеженнях кордон має бути закритий на замок,окрім ввезення необхідного.Бо люди налякані не вірять владі,від слова-ЗОВСІМ.
Відповісти
По запиленій вулиці удвох ходити можна,а по парку де свіже повітря-зась,якась суперечність ,адже парк це теж громадське місце.
Відповісти
Де можна прочитати конкретний документ з номером та дато, яким передбачено додаткове обмеження з 06.04.2020
Відповісти
Де можна прочитати конкретний документ з номером та датою, яким передбачено додаткове обмеження з 06.04.2020
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні