Кабмін посилив карантин в Україні

0
1
Кабмін посилив карантин в Україні
Влада України посилює карантинні заходи з метою стримування пандемії коронавірусу COVID-19. Про це сказав прем'єр-міністр Денис Шмигаль у зверненні до українців у п'ятницю, 3 квітня.

Про це повідомляє Корреспондент.


За словами Шмигаля, на час карантину на кордоні працювати буде всього 21 пункт пропуску.

"Залишиться працювати тільки 21 пункт пропуску на державному кордоні України. Також водиться обов'язкова обсервація всіх без винятку осіб, які прибувають в Україну терміном на 14 днів", – сказав Шмигаль.

Також він повідомив, що уряд прийняв постанову, якою забороняється пересування вулицями для більш ніж двох осіб, крім випадків супроводу дітей.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: В Україні заборонять ходити вулицями навіть по двох, – міністр охорони здоров'я

"Уряд також закликає українців утриматися, хоча погода закликає бути на природі, але втриматися від шашликів, прогулянок парками, від масових місць відпочинку на найближчі три, може, чотири тижні", – зазначив Шмигаль.

За словами прем'єра, ослаблення карантину можливе в кінці квітня. Однак це станеться тільки з урахуванням зниження рівня захворюваності. Уряд планує, що через три тижні одужає більша частина заражених коронавірусом, а карантинні заходи істотно знизять поширення інфекції. Шмигаль розповів, що цей процес буде відбуватися в кілька етапів.

"На роботу підуть люди працездатного віку. Паралельно буде частково відновлюватися рух громадського транспорту. Це дозволить нам вже з початку травня почати рестарт економіки, але це не буде означати послаблення інших карантинних заходів, оскільки через три тижні загроза поширення коронавірусу нікуди не зникне", – повідомив прем'єр і додав, що для пенсіонерів, студентів і школярів карантин можуть продовжити.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні