«Спалюють траву переважно старші люди», – еколог про пожежі в екосистемах Луцька

1
-1
«Спалюють траву переважно старші люди», – еколог про пожежі в екосистемах Луцька
За добу на Волині трапилося 12 пожеж в екосистемах.

Про це розповіла в коментарі журналістам Суспільного Волині провідний фахівець Управління ДСНС в області Віта Лукашевич.

Учора, в Луцьку пожежі виникли на вулиці героїв УПА та околицях міста, поблизу сіл Тарасове, Піддубці, Боголюби та Рованці.

"У селі Рованці повідомлення про загоряння сухої трави на площі 20 соток надійшло о 18.51. Ліквідували надзвичайну подію рятувальники першої державної пожежно-рятувальної частини. У селі Боголюби площа пожежі склала 10 соток, у селі Піддубці – 30 соток. Усі пожежі трапилися внаслідок необережного поводження з вогнем громадян. З початку року в області зафіксовано понад 230 таких пожеж", – розповіла фахівець управління ДСНС.

Нині продовжують гасити пожежу, що напередодні виникла на торфовищі поблизу села села Майдан Ковельського району. Там горіло торфовище площею 8 гектарів. На місці події працювали три одиниці спецтехніки та мотопомпа, - каже Віта Лукашевич.

Станом на сьогодні погашено близько двох гектарів. Ліквідація пожежі триває.

Як розповів еколог Антон Поліщук, станом на сьогодні, за випалювання сухої трави вздовж автомобільних доріг, лугів, пасовищ, на землях сільськогосподарського призначення держекоінспекція притягнула до адміністративної відповідальності 51 людину. За це правопорушення громадяни мають сплатити штраф від 170 до 340 грн, посадовим особам загрожує штраф від 850-ти до 1190.

"У місті Луцьку був випадок, горів заказник, Чорногузка. Там розрахували збитки на суму 13 тисяч 750 і передали в поліцію для встановлення винних осіб. Ми в рейдах не тільки штрафуємо, але й проводимо роз’яснювальну роботу, бо спалюють траву переважно старші люди. Але й надалі вони палять, не дивлячись на коронавірус, люди вдома і відразу виходять на свої присадибні ділянки. Перш за все це шкодить навколишньому середовищу: випалюється верхній родючий шар, крім того зараз на болотах гніздиться качка. Просто все гине живе", – розповів державний інспектор з охорони навколишнього природнього середовища Антон Поліщук.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Сінокос буде добрий,чим худобу кормити?те що літаків мільйон,машин мільярд то нічого?!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні