Кавова гуща ‒ барвник, добриво і кондиціонер

0
0
Кавова гуща ‒ барвник, добриво і кондиціонер
Випита кава часто опиняється в сміттєвому відрі тому, що мало хто знає, як можна використовувати кавову гущу в повсякденному житті. Між тим, її можна застосовувати для різних потреб.

Поглинання неприємних запахів. Додати кавову гущу в попільничку – це ідея. Запах диму одразу зникне. Також кава чудово вбирає в себе усі запахи в холодильнику і кухонних шафках. Щоб уникнути цвілі на гущі, просушіть її перед використанням як освіжувача повітря.


Потужний барвник. Усім відомо, як добре кава забарвлює тканину, і цю властивість можна застосувати з користю. Наприклад, пофарбувати кавовою гущею крашанки.

Добриво для улюблених рослин. Гуща насичує землю корисними речовинами. Можна удобрювати цим засобом не тільки кімнатні рослини, а й ґрунт у саду. Дощові черв'яки також у захваті від кави, тому вони радо розпушать землю біля насаджень.

Видалення подряпин з дерев'яних меблів. Темний кавовий екстракт замаскує подряпини на меблях. Нанесіть вологу гущу на ватний тампон і добре потріть поверхню.

Лайфхак для тих, у кого є камін. Волога кавова гуща врятує вас від розкиданого попелу. Вона зв'язує попіл і не дає йому розлітатися. Крім того, коли дрова догорять, запах диму буде приглушений кавовим ароматом.

Кондиціонер для волосся. Використовуйте гущу як маску-кондиціонер для волосся – нанесіть її на вологі пасма, залиште на 10 хвилин. Об'єм і шовковистість шевелюри гарантовані. І приємний запах як бонус.


Пікантний інгредієнт м'ясних страв. Печеня, приготована з кавовою гущею, неймовірно смачна. Запечене в ній м'ясо зробити легко. Це додасть рецепту оригінальності.

Доступний абразив. Відтирати сковорідки і каструлі кавовою гущею – саме задоволення. Посуд буде блищати, і жодної хімії. До того ж, руки після контакту з гущею стануть гладкими і ніжними.

Скраб для шкіри. З кавової гущі виходить чудовий скраб для шкіри. Це дієвий засіб проти целюліту - добре потріть проблемні місця цим диво-скрабом, коли приймаєте душ. Шкіра прийде в тонус і стане дуже ніжною. Постійне використання такого скрабу допоможе вам забути про цю неприємну ваду шкіри.


Бадьорий погляд. Темні кола під очима можна прибрати за допомогою випитої кави. Нанесіть гущу на тампон і потримайте на ділянці навколо очей 10 хвилин. Ефект помітний відразу – кофеїн підтягне шкіру, розгладить зморшки, прибере набряк.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні