--> У місті на Волині лікарі врятували життя пацієнту з ішемічним інсультом | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У місті на Волині лікарі врятували життя пацієнту з ішемічним інсультом

0
-2
У місті на Волині  лікарі врятували життя пацієнту з ішемічним інсультом
У КП «Володимир-Волинське територіально-медичне об’єднання» проведена лікарями процедура тромболізису врятувала життя чоловікові з ішемічним інсультом.

Про це повідомили на сайті міста Володимира-Волинського.

Найважливішою умовою для проведення тромболітичної терапії є введення препарату в перші 3 години від початку симптомів – для цього є необхідною злагоджена робота лікарів, черговим прикладом якої є випадок у Володимир-Волинському ТМО.

Чоловік 1963-го року народження з ознаками гострого інсульту потрапив в приймальне відділення лікарні близько другої години ночі.

Завдяки скоординованій роботі чергового лікаря, рентгенолога, лікаря-анестезіолога, невролога, персоналу приймального відділення, ВАІТ та лабораторії, пацієнт був вчасно обстежений. Зокрема, було проведено комп’ютерну томографію головного мозку, лабораторні дослідження, клінічний огляд. Чоловіку встановили діагноз “ішемічний інсульт” та у зв’язку з відсутністю протипоказань запропонували провести тромболітичну терапію, яку застосували після надання хворим згоди.

Стан пацієнта покращився уже протягом години з подальшим повним відновленням всіх порушених функцій. Терапія дала можливість спостерігати практично миттєве поліпшення стану здоров’я чоловіка, а вже на 5 день його виписали з лікарні.

Тромболізис на сьогоднішній день є єдиною можливістю високоефективної допомоги при ішемічному інсульті, дозволяє відновити кровоток в ураженій судині і мінімізувати незворотні зміни в тканині мозку. Частота її використання у всьому світі складає в середньому 3-5% від загальної кількості ішемічних інсультів.

Нагадаємо, що у Володимирі-Волинському процедуру тромболізису – розчинення тромбу при гострому ішемічному інсульті – вперше провели у відділі інтенсивної терапії територіально-медичного об’єднання міста в жовтні 2019 року. У попередньому випадку жінку привезли з паралічем, а вийшла вона із реанімації своїми ногами.

Фахівці зауважують, що необхідно докласти усі зусилля для того, щоб тромболітична терапія увійшла до рутинної практики лікування інсультів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні