--> Чому в кожній оселі має бути сода | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Чому в кожній оселі має бути сода

0
-5
Чому в кожній оселі має бути сода
У кожної господині є напохваті сода. Та мало кому відомо, що цей білий порошок має значно більше застосувань, ніж ми звикли думати.

Щоправда, перед тим, як використовувати сипучий продукт, треба перевірити його на придатність. Дрібку соди слід погасити оцтом. Якщо шипучка слабенька, сода видихалася. Однак ще може послужити – висипте порошок у кухонну мийку, погасіть оцтом. І пам’ятайте: закрита пачка соди «живе» 18 місяців, відкрита – лише шість.


Щоб відбивні добре просмажилися і були м’якими, їх натирають на кілька годин содою і ставлять у холодильник. Перед приготуванням добре промивають проточною водою. Такий спосіб дозволяє видати стару яловичину за молоденьку телятину.


Щоб риба не мала неприємного запаху, її вкутують серветкою, змоченою в такому розчині: 2 ч. ложки соди на 1 л води. Рибку ставлять на годину в холодильник. Потім ретельно промивають.

Сода прискорить приготування квасолі та гороху. У посудину, де варяться бобові, додають дрібку соди. До того ж, цей прийом дозволить уникнути здуття шлунка після споживання страви.


Дощечки і ножі, якими різали рибу, цибулю й часник, миють содою. Неприємного запаху на цих речах не буде.

Холодильник, мікрохвильовку, кавоварки і термоси результативно відмиє сода.

Кухонні губки радять змінювати щотижня на нові. Однак якщо їх замочити на ніч у содовому розчині, губки вам ще послужать тривалий час.

На кухні з’явилися комахи? Посипте вздовж порога і плінтусів соду. Неждані гості зникнуть.

Килими від затхлого запаху позбавить сода. Сухим порошком слід посипати килим на ніч, а зранку ретельно пропилососити.


Сипучий продукт допоможе повернути білизні гарний вигляд. Варто лише до прального порошку додати таку ж кількість соди.

Кому доводилося носити гіпс, знає, як під ним свербить шкіра. Є вихід: фен поставити на холодний режим і акуратно задути ним під гіпс суху соду.


Замучила лупа? Втирайте у шкіру голови соду. До речі, лаки й пінки для укладки шампунь остаточно не вимиває. Тому щоразу, миючи голову, додавайте у шампунь дрібку соди.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні