--> На Прикарпатті від коронавірусу померла породілля, яка повернулася з Польщі | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На Прикарпатті від коронавірусу померла породілля, яка повернулася з Польщі

0
-1
На Прикарпатті від коронавірусу померла породілля, яка повернулася з Польщі
В Івано-Франківській області померла породілля після того, як у неї піднялась температура. Жінка не так давно повернулась із Польщі.

Про це розповів на брифінгу заступник директора департаменту охорони здоров’я Володимир Чемний, передає кореспондент УНН.

“Вчора сталась така трагедія – у нас в області померла породілля на другий день після розміщення. Хочу сказати одразу – роди були фізіологічні. Дитина народилась в термін 38-39 тижнів. Це дівчинка вагою 2,5 кг. На даний час стан дитини задовільний, дихає самостійно і знаходиться під спостереженням”, – сказав Чемний.

З його слів, жінка поступила з плановою госпіталізацією, враховуючи її попередній діагноз. На початку березня 2020 року її було скерована в обласний перенатальний центр з діагнозом “хронічна артеріальна гіпертензія”, ожиріння 4-го ступеня, на той час було 36 тижнів вагітності.

10 березня жінка була госпіталізована в реанімаційне відділення, у неї були дуже високі тиски… Жодних ознак на момент переведення її в реанімаційне відділення не було, тому що температура тіла була в межах норми, ні кашлю ні ознак дихальної недостатності, зазначив заступник директора ДОЗ.

“Проте 29 березня у жінки піднялась температура тіла до 38-39 градусів, почало наростати явище дихальної недостатності і тоді лікарем було проведено додатковий анамнез і тоді ж породілля зізналась у тому, що напередодні приїхала з Польщі. Одразу вона була переведена в ізольоване приміщення. У цей же час у неї почались фізіологічні пологи і вона народила дівчинку вагою 2,5 кг. Проте стан її різко погіршувався, вона була переведена на апарат ШВЛ, проведені всі заходи що відповідають протоколу лікування в такому випадку, але, на жаль, вчора, 30 березня, у неї настала зупинка серця”, – розповів він.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні