Готуємося до Великодня: рецепт краффіна

1
6
Готуємося до Великодня: рецепт краффіна
350 г борошна, 20 г пресованих дріжджів, 110 мл молока, 80 г цукру, 0,5 ч. ложки солі, 1 яйце, 2 жовтки, масло (40 г для тіста і 120 г для змащування), 1 ч. ложка мускатного горіха, 200 г родзинок або журавлини, 100 г мигдальних пелюсток або посічених горіхів, пачка ванільного цукру.

Дріжджі покришити, засипати 1 ч. ложкою цукру, залити теплим молоком. Поставити у тепле місце до підняття пінної шапочки. Розтопити 40 г масла. Яйце, жовтки, цукор і ванільний цукор збити у світлу пишну піну.

Борошно слід обов’язково просіяти в миску, зробити заглиблення. Влити туди дріжджі з молоком, яєчну суміш, всипати сіль, перемішати. Додати розтоплене масло і замісити тісто. Воно спочатку буде липким, але борошна не треба додавати. Вимішувати тісто не менш як 10 хв, поки воно не перестане липнути до рук.

Миску змастити розтопленим маслом, викласти туди тісто, змастити маслом і накрити харчовою плівкою. Миску відставити у тепле місце без протягів на 1-1,5 год.

Журавлину залити окропом на 15 хв, відкинути на сито і просушити паперовим рушником. Мигдальні пелюстки або горіхи злегка підрум’янити на сухій сковороді.

Щойно тісто збільшиться удвічі, його слід розділити на три частини, накрити і відставити на 10 хв.

Стільницю і стіл посипати борошном. Розкачувати тісто тонкими прямокутними пластами, змащувати розм’якшеним маслом. Поверх посипати мускатним горіхом, в’яленою журавлиною і мигдальними пелюстками.

Загорнути рулетом і накрити харчовою плівкою, відставити у тепле місце. Такі ж рулети сформувати з інших частин тіста.


Рулет розрізати гострим ножем посередині уздовж, відступивши на кілька сантиметрів від початку. Потім скрутити спіраллю одну половинку рулета до його початку. Другу половинку закрутити спіраллю, піднімаючи і укладаючи поверх першої.


Краффіни акуратно викласти у форму для випікання, накрити харчовою плівкою і витримати 20 хв у теплому місці. Випікати 10 хв за 200°С, потім знизити температуру до 180°С. Форми накрити фольгою на 10 хв, потім акуратно її зняти і випікати ще 15 хвилин. Діставати з форм охолодженими.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Святкуйте дома, ДОМА, нікуди не йдіть
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні