Похорон луцького лікаря, в якого посмертно зафіксували коронавірус. ПОДРОБИЦІ

1
-3
Похорон луцького лікаря, в якого посмертно зафіксували коронавірус. ПОДРОБИЦІ
Розповіли, чи будуть контролювати стан здоров’я людей, які були присутні на похованні луцького лікаря-гінеколога, в якого виявили коронавірус посмертно.

Про це під час брифінгу у вівторок, 31 березня, розповіла заступниця голови Волинської ОДА Тетяна Щербак.

Нагадаємо, в неділю, 29 березня, у віці 66 років помер відомий у Луцьку гінеколог Орест Панасович Тимчак.

Удень 30 березня під час брифінгу журналісти запитували у очільника обласного управління охорони здоров’я Ігоря Ващенюка про причини смерті медика, життя якого обірвалося у Волинській обласній інфекційній лікарні.

Натомість Ващенюк відповів (дослівно): «Він не йшов в нас по підозрі. Там було досить багато супутніх захворювань. Швидше за все, воно не пов’язано. Сьогодні (30 березня – ред.) аналізи будуть зроблені, завтра (31 березня – ред.) дамо інформацію».

Ввечері 30 березня з’явилася інформація, що лікаря-гінеколога Ореста Тимчака, який помер 29 березня, після смерті лабораторно підтвердили коронавірус. Повідомили також, що про результати лабораторних досліджень родичам стало відомо вже тоді, коли тіло покійного віддали для поховання й воно перебувало у нижньому храмі Свято-Троїцького кафедрального собору.

Натомість у Волинській ОДА у коментарі запевняли, що на момент, коли тіло покійного віддавали родичам, уже було відомо, що коронавірус підтвердився й рідним померлого про це повідомили, пояснивши, що відповідальність за дотримання відповідних санітарних норм під час поховання – на них.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Як ховали луцького лікаря-гінеколога, в якого зафіксували коронавірус.


Перед початком брифінгу посадовиця наголосила, що лікар помер не від коронавірусу, а від серцевого нападу.

«Прошу всім зауважити, що він помер не від коронавірусної інфекції, а від серцевого нападу. Він мав дуже багато супутніх проблем зі здоров’ям, з якими важко боротися в такому віці», – сказала вона.

На запитання, як проходив чин поховання лікаря, в якого посмертно виявили коронавірус, Тетяна Щербак відповіла, що все відбулося згідно з алгоритмом дій.

«Момент поховання – інтимна процедура, яка не має мати широкого загалу. В умовах сьогодення – це необхідно. Алгоритм дій поховання був наданий всім задовго до цього випадку. Вчора ввечері ми перевірили, як саме це відбувається насправді. Труна була щільно закрита. Гріб стояв в окремому приміщенні, біля нього було досить місця. Були дотримані усі норми – одна людина на 10 квадратних метра», – розповіла посадовиця.

«Всіх людей буде визначено. Вони всі повинні будуть знаходитися на самоізоляції. Для чого це робиться? Знову ж таки для того, щоб вберегтися від ймовірного зараження. Зрозумійте нас правильно, ми не хочемо створити вам якихось додаткових обмежень, але ми вимушені це робити задля вашої ж безпеки», – сказала Тетяна Щербак.
Начальник управління охорони здоров’я Волинської ОДА Ігор Ващенюк запевнив, що за станом здоров’я контактних будуть спостерігати протягом необхідного періоду.

ЧИТАТИ ТАКОЖ
: Коронавірус посмертно: хто контактував з луцьким лікарем-гінекологом.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Люди можуть "зрозуміти неправильно" хіба що в тому ключі, що нахіба влаштовувати поховання в головному соборі з родичами людини з коронавірусом, якщо ВСІ РОДИЧІ покійного в цей час мали бути на самоізоляції і пройти тести на коронавірус?! Такі похорони - небезпека для всіх лучан, а ми й так - Волинь купою повернених потенційно хворих заробітчан. Це жахливо. Прикро дивує тупість місцевої влади, нерозуміня нею проблеми, замовчуння випадків, абсолютно всіх залежних ЗМІ, яким ЗАБОРОНЯЮТЬ писати про тих чи інших осіб. Гидко жити в суцільній брехні і тупості.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні