--> Не більше 10 людей і без поцілунків: волинський священник розповів, яким має бути похорон в час карантину | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Не більше 10 людей і без поцілунків: волинський священник розповів, яким має бути похорон в час карантину

0
-3
Не більше 10 людей і без поцілунків: волинський священник розповів, яким має бути похорон в час карантину
Настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці ПЦУ, благочинний Рожищенської округи, протоієрей Василь Шняк розповів, як відбувається чин похорону в умовах карантину та які є загальні обмеження щодо числа присутніх.

Про це йдеться на сайті Рожищенської міськради.

За словами отця Василя, поховання відбувається в день смерті людини. Нині скрізь дотримуються обмеження кількості людей на масових заходах до 10 осіб, і воно розповсюджується на похорон. Заупокійний молебень проходить не в будинку чи квартирі, де проживав покійний, а на вулиці.

Присутнім під час заупокійної служби можуть бути тільки близькі люди (не більше 10 осіб), які мають стояти поодаль один від одного на відстані 1,5-2 м. Після відспівування, труну закривають та везуть на кладовище, де священник запечатує гріб. Цілувати померлого не можна.

Отець Василь закликає громаду виконувати всі законні розпорядження та карантинні обмеження. У такій ситуації, коли є загроза розповсюдження вірусу, повинна бути віра і відповідальність.

«Як віруючі люди, ми сподіваємося на молитву і Бога. Як відповідальні громадяни, повинні дотримуватися самоізоляції та правил карантину», - додав священник.

Як ховатимуть померлих від коронавірусу

Тіла померлих ховатимуть у мішках, обробивши попередньо хлором. При цьому, помістивши в мішок, тіло померлої людини все ж дозволять покласти й в труну. Єдине, що труна потім має бути «щільно закритою»

Ну, й прощання з померлими будуть достатньо малолюдними. Допускається 1 (одна) людина в приміщенні на 10 квадратних метрів. Відстань між присутніми має бути не менше 1,5 м.

Заступник голови управління зовнішніх церковних зв’язків ПЦУ архієпископ Євстратій Зоря каже, що існує можливість «відспівати» померлого заочно.

«Церква має практику звершення заочного похорону. Звершується молитвослів’я за тим послідуванням, яке є в звичайному похованні, але не біля тіла», – пояснює архієпископ.

Похорон може пройти без близьких лише у тому випадку, якщо вони перебувають в самоізоляції.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні