У місті на Волині підприємці під міськрадою знову вимагали відкрити ринки. ФОТО

0
-8
У місті на Волині підприємці під міськрадою знову вимагали відкрити ринки. ФОТО
У понеділок, 30 березня, вранці у Нововолинську біля міської ради зібралися підприємці місцевого ринку із вимогою дозволити їм торгувати. Мовляв, зараз несуть чималі збитки, адже для них торгівля – це чи не єдина можливість заробляти кошти.

Про це пише Нововолинськ.сom.ua.

Близько 10 підприємців із продуктового ринку, вимагали надати їм дозвіл на роботу під час карантину. Вони прагнуть, аби їм дали можливість реалізовувати насіння, хоча б на маленькому ринку, поблизу стадіону «Шахтар». Свої вимоги підприємці арґументували тим, що нещодавно Кабмін дозволив агромагазинам працювати у період карантину. Тому й вони нібито також мають право торгувати насінням.

Перший заступник міського голови, секретар ради Андрій Сторонський зауважив, що наразі не заборонена онлайн торгівля й адресна доставка. Тож радив скористатися цим варіантом, мовляв, так зробили чимало нововолинських підприємців, які раніше здійснювали торгівлю в окремих магазинах чи на ринках.

Ці люди скооперувалися і створили спеціальну групу у фейсбуці, де є усі їхні контакти та опис товару, який можна купити. І люди таким чином замовлятимуть усе їм необхідне через адресну доставку.

Однак, мітингарі запевнили, що такий варіант їм не підходить, адже розвозити товар фінансово не вигідно, бо заправка транспорту виливається в чималу копійку. Також підприємці зауважили, що в інших містах України ринки зараз працюють, наприклад, у Червонограді та Чернівцях.

В результаті Андрій Сторонський наголосив, що міська влада не може дати дозвіл на роботу ринків, оскільки обмеження передбачені на законодавчому рівні. Отож органи місцевої влади не можуть його відміняти, а лише зобов’язані зробити все від них залежне, аби рішення, спрямоване на недопущення поширення коронавірусу, а, відтак захисту наших людей і збереження їх життя, було виконане.

“Нагадую, рішення зупинити роботу ринків було прийнято на засіданні Кабінету Міністрів України. Окрім цього, прийнято закон про запровадження штрафних санкцій у разі недотримання карантину. Потрібно бути відповідальнішими. Невже досвід інших країн, наприклад Італії, де є тисячі померлих від коронавірусу вас не лякає? Це повинно заставити нас задуматися. Зрозумійте, карантинні заходи в Україні, і в нашому місті теж, введені не в догоду комусь, а саме з метою запобігти поширенню коронавірусної інфекції“, – зазначив посадовець, звертаючись до підприємців, й пообіцяв вивчити досвід тих міст, де ринки зараз відкриті.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні