МОЗ назвало перелік лікарень першої хвилі для госпіталізації пацієнтів з коронавірусом

0
2
МОЗ назвало перелік лікарень першої хвилі для госпіталізації пацієнтів з коронавірусом
Міністерство охорони здоров’я оприлюднило перелік 240 медичних закладів, у яких розміщуватимуть інфікованих коронавірусом українців.

Про це повідомляє пресслужба МОЗ.

У відомстві уточнили, що вибір цих лікарень є спільною позицією голів обласних держадміністрацій, МОЗ та Національної служби здоров’я.

«Пріоритетним критерієм вибору визначено безпеку пацієнтів. Госпіталізовані з COVID-19 мають отримувати всі необхідні медичні послуги без необхідності переведення до іншої лікарні при погіршенні стану, а ті пацієнти, які потрапили до лікарні через інші захворювання, не перетинались з інфікованими коронавірусом пацієнтами та безпечно проходили лікування», — розповіли в МОЗ.

Побачити усі 240 лікарень можна на дешборді НСЗУ, там є інформація про кількість місць та рівень оснащеності закладів.

МОЗ зазначає, що в разі збільшення кількості інфікованих збільшуватиметься й кількість лікарень.

Також у відомстві вкотре наголосили, що пацієнтів з легкою формою коронавірусної хвороби госпіталізувати не будуть. Також пацієнти, які відчувають симптоми Covid-19, не можуть самостійно звертатися до лікарень, бо це може загрожувати їхньому здоров’ю.

«При виявленні симптомів COVID-19 пацієнтам потрібно зателефонувати своєму сімейному лікарю. А при наявності важких симптомів — температура вище 38, яка не збивається, та утруднене дихання — дзвонити до 103», — нагадали в МОЗ.

Список лікарень можна побачити на новому дешборді НСЗУ. Дешборд містить інформацію про місця госпіталізації та рівень оснащеності закладів для госпіталізації пацієнтів з COVID-19: https://bit.ly/2w1yJHE.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні