Весняна посівна на Волині: чи стає карантин на заваді польовим роботам. ВІДЕО

0
-2
Весняна посівна на Волині: чи стає карантин на заваді польовим роботам. ВІДЕО
У Ківерцівському районі фермери розпочали весняні польові роботи, люди починають обробляти поля та засівати яри.

Про це повідомляє "Суспільне.UA".

У полях поблизу села Жорнище Ківерцівського району працює сільськогосподарська техніка. Нині тут готуються сіяти яру пшеницю, розповідає механізатор Олександр Сосницький. Він каже, що до крутих схилів тутешніх полів звик. Техніка, на якій працює, у гарному стані.

"Це вже новіший, має більшу сили, тягне краще. За день можна 50-55 гектарів засіяти", - розказує механізатор Олександр Сосницький.

Засіяти 60 гектарів поля планують за два дні, розповідає фермер Павло Давидюк. Цього року, каже, обробили дві тисячі 700 гектарів.


"Сіємо пшеницю, озиму, яру і ячмінь ярий, ріпак, соя. Потребуємо дощу, тому що ґрунт швидко пересихає і прогноз погоди найближчими днями не показує дощу. На жаль, стикаємося з тим, що клімат змінюється і погодні умови для нас, аграріїв, погіршуються. Немає опадів, суховії. І така не притаманна для цього року зима, не було снігу. Вологозабезпечення слабеньке, тому десь мусимо пристосовуватися", - говорить фермер Павло Давидюк.



Зі слів начальника департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Юрія Горбенка в області почали сіяти яру пшеницю, горох. На черзі посів цукрових буряків.

"На сьогодні передбачається посіяти в межах 10 тисяч цукрових буряків. У нас найбільше садиться картоплі, 70 тисяч. І уже населення частково ранню картоплю посадило і практично процес розпочався. Картоплі – 70 тисяч гектарів, овочева група займає 20, це в основному посів і посадку проводить населення. Озимі культури ввійшли нормально у весну, підживлення дасть їм старту, а зараз увага має бути підвищена до хвороб, тому що зима була тепла і треба бути уважним до різним шкідників, це вже справа агрономів, які повинні за цим пильнувати", - говорить директор Департаменту агрогропромислового розвитку ОДА Юрій Горбенко.

Юрій Горбенко каже, що у зв'язку із карантином заборонили продаж насіння. Чоловік сподівається, що це питання вирішуватимуть на державному рівні найближчим часом.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні