У карантин харчуємося вдома: заливне з консерви і пісний пиріг

0
-2
У карантин харчуємося вдома: заливне з консерви і пісний пиріг
М‘ясо в сирній заливці

0,5 кг курячого філе, 1 цибулина, 1 яйце, 3 зубці часнику, 200 г вершків, 150 г твердого сиру
Філе легенько відбити, дрібно порізати. Натерти цибулю, посолити, поперчити, вбити яйце. Гарно вимішати. Форму змастити вершками й викладати фарш, формуючи невеличкі кульки. Можна панірувати у борошні, щоб не розвалювалися. Запікати 10-15 хв у розігрітій до 180°С духовці. Тим часом приготувати заливку: сир натерти на дрібній тертці, додати подрібнений часник і вершки. Дістати форму й залити кульки, поставити в духовку ще на 15-20 хв. На гарнір добре смакуватимуть тушковані овочі або салатик.


Заливне з рибної консерви

1 банка сардини в олії, 0,5 л води, 25 г желатину
З консерви злити олію, видалити кістки зі шматочків риби, подрібнити їх і викласти на тарілку. В каструлю вилити воду, довести до кипіння, потім додати олію з консерви й варити 2-3 хв. Солити та перчити до смаку.
Зняти з вогню й трохи охолодити. Потім додати желатин і розмішати до повного його розчинення. Юшку процідити через марлю. Коли вихолоне, залити нею рибу й поставити в холодильник на 1,5-2 год.


Пісний пиріг нашвидкуруч

100 г моркви, 200 г яблук, 100 г мандаринів або апельсинів, 150 г цукру, 100 г олії, 10 г розпушувача, 300 г борошна
Цитрусові ретельно промити теплою водою з содою, обсушити й натерти цедру на дрібній тертці. Зняти шкірку та відділити м’якоть. Яблуко обібрати й видалити серцевину, порізати на дольки. Моркву почистити і нарізати кружальцями. Все подрібнити у блендері, вилити в миску. Додати цукор і олію. Борошно й розпушувач просіяти через сито в отриману масу. Замісити тісто. Воно має бути трішки густішим, як на оладки.
Форму змастити олією, присипати борошном і вилити тісто. Випікати 30 хв за 180°С. Охолоджений пиріг посипати цукровою пудрою.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні