У карантин харчуємося вдома: готуємо гранолу

0
-10
У карантин харчуємося вдома: готуємо гранолу
Гранола – дуже популярна в американців їжа для сніданку. Її готують із вівсянки, горіхів, меду, а інколи навіть рису. Достатньо лишень залити порцію смакоти молоком або ж йогуртом – і страва готова.

Гранолу можна їсти і в сухому вигляді, це дуже смачний хрумкий перекус. Однак зловживати не варто, оскільки вона дуже калорійна.

1 скл. пластівців, 150 г горіхів (можна зробити горіховий мікс), 50 г соняшникового насіння, 0,5 ч. ложки кориці, 50 г кокосової стружки, 150 г сухофруктів (родзинки, журавлина, курага, чорнослив, ананаси, банани, полуниця), 5 ст. ложок меду, 5 ст. ложок олії без запаху.

Змішати горіхи, кокосову стружку й корицю. Злегка підігріти олію і мед, влити в суху суміш, ретельно вимішати, щоб кориця розподілилася рівномірно. Викласти на деко, застелене папером для випікання, й поставити на 15 хв у духовку, розігріту до 150°С.
Вийняти, додати сухофрукти і перемішати. Випікати ще 15 хв. Потім охолодити й висипати в скляну банку або пластиковий контейнер із кришкою.

Як і всі страви, гранола має плюси й мінуси. До плюсів належить те, що до її складу входять клітковина, вітаміни, мікроелементи. Суміш покращує травлення, поліпшує обмін речовин, харчові волокна запобігають закрепам.

Дієтологи не рекомендують споживати суміш при захворюваннях жовчного міхура, особливо під час загострення холециститу. Не варто їсти гранолу в разі індивідуальної непереносимості горіхів або сухофруктів. При виразці шлунка в стадії загострення від ткої їжі теж доведеться відмовитися.

Готуючи гранолу в домашніх умовах, можна сміливо експериментувати, додаючи в неї гречані, житні або пшеничні пластівці. Дуже добре доповнять поживну суміш бразильські горіхи, насіння льону, зелена гречка або коричневий рис у помірних кількостях. У закритій банці гранола може довго зберігатися, не втрачаючи смакових та хрумких властивостей.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-10

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні