Показали, як готують до прийому хворих на коронавірус Волинську обллікарню. ВІДЕО

0
0
Показали, як готують до прийому хворих на коронавірус Волинську обллікарню. ВІДЕО
Другий корпус Волинської обласної клінічної лікарні облаштовують для стаціонарного лікування «важких» пацієнтів з коронавірусною інфекцією.

Про це розповів Суспільному Волині медичний директор закладу Микола Юрко. Там наразі готові одразу прийняти 150 хворих.

У палатах інтенсивної терапії та в операційних блоках підключили апарати штучної вентиляції легень. Нині встановлять нові ліжка, в кожній палаті буде четверо хворих, поруч одна операційна, каже медик.

"Особливо важкі будуть сконцентровані тут, на 6-му поверсі, в палатах інтенсивної терапії. Також ми підготували операційні, де провели реконструкцію, із заміною та новою проводкою для подачі кисню для хворих із цією патологією. Таких точок у нас буде 25 для людей, які потребують вентиляції легень", – розповів медичний директор обласної клінічної лікарні Микола Юрко.

Хворих, які не потребуватимуть вентиляції легень, розмістять на 5-му поверсі лікарні. Тут в кожному блоці палата на два ліжка та санвузол, каже старша медична сестра Орислава Нікітюк:

"Це вже палата нашого колишнього гінекологічного відділення, зараз воно переселено на базу на Грушевського. А відділення підготовлено для прийому хворих з коронавірусом. В нас було забезпечення досить нормальне постільною білизною. І нову постіль отримали".

Перший поверх лікарні буде «чистою зоною». Тут відпочиватимуть медики та розташують склади із засобами захисту та медикаментами, каже старша медсестра Алла Івчина. Говорить – щойно отримали 100 експрес-тестів на COVID – 19.

"100 штук отримали тестів, стерильні рукавички, бахіли медичні високі, костюми отримали протиепідемічні, рушники. Маємо катетери для каталізації судин, катетер для аспірації верхніх дихальних шляхів. Маски з захисним екраном, фільтри бактерицидні для штучної вентиляції легень", – розповіла медична сестра.

У сусідній кімнаті з відповідною вологістю і температурним режимом зберігаються медикаменти, каже Алла Івчина:

"Затемнені вікна, щоб сонячне проміння сюди не потрапляло. Поки перша партія медикаментів. Тут і глюкоза, і фізрозчини, жарпонижуючі, дуже багато різних видів антибіотиків є. Вся ця кімната буде облаштована, стелажі будуть до самого верху. Медикаментів має бути дуже багато. Має вистачити всім."

Другий корпус Волинської обласної клінічної лікарні прийматиме лише дорослих, які захворієють на коронавірусну інфекцію, сказав Микола Юрко. У кожному відділенні у дві зміни працюватимуть по 12 лікарів різних спеціалізацій.

"Для того, щоб забезпечити достатню кваліфіковану допомогу пацієнтам з коронавірусною інфекцією, буде підсилена лабораторія. І у четвер привезуть КТ 16-ти зрізовий, для діагностики уражених легень. Це важливо! Це світова практика і той алгоритм дій якій необхідний", – зазначив Микола Юрко.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні