У карантин харчуємося вдома: пляцок із капусти і насипний пиріг

0
6
У карантин харчуємося вдома: пляцок із капусти і насипний пиріг
Ліниві пироги

Тісто: 750 г вареної картоплі (змолоти), 240 г просіяного борошна, 2 ст. ложки крохмалю (з чубком), 1 яйце, 1 ч. ложка солі
Начинка: 250 г фаршу, 250 г печериць, 1 цибулину обсмажити в 2 ст. ложках олії. Додати 2 ст. ложки зелені петрушки, сіль, перець. Все перебити в блендері.
Замісити тісто і формувати пиріжки з начинкою. Варити до готовності в підсоленому окропі. Подавати до столу зі шкварками.

Маринована яловичина

Зручність і швидкість цього рецепту в тому, що м’ясо готують завчасу, а потім лише смажать. Маринована яловичина може зберігатися в холодильнику кілька днів. Смак страви залежатиме від обраної гірчиці. Перець теж обирають, керуючись власним смаком. Найчастіше для цієї страви використовують суміш перців, а також коріандр. Кухарі кажуть, що яловичину можна замінити свининою чи курятиною, але смак страви буде іншим.
Складники: 1 кг м’яса, 3 яйця, по 1,5 ст. ложки гірчиці, картопляного крохмалю, 20 г солі, 1,5 ч. ложки суміші перців, олія.
М’ясо порізати брусками, всі складники для маринаду вимішати у мисці. Викласти яловичину в скляну або емальовану посудину, щоб соус покрив усі шматочки м’яса. Накрити кришкою чи харчовою плівкою і поставити в холодильник на 10-12 год.
Перед приготуванням м’ясо має постояти 10-15 хв за кімнатної температури. Шматки викладають на розігріту сковорідку, щоб кожен міг обсмажитися до рум’яної скоринки. Не варто смажити весь кілограм одразу – інакше м’ясо вийде не смажене, а тушковане.

Пляцок із капусти
Маленька капустина, велика цибулина і велика картоплина, 2-3 зубці часнику, 100 г бекону, 3 яйця, сіль і перець до смаку
Капусту пошаткувати й відварити в підсоленій воді. Відцідити і добре відтиснути. Картоплю відварити в лушпинні, обібрати й натерти на тертці. Цибулю і часник посікти, обсмажити в олії, додати бекон. Усі складники викласти в миску, додати яйця і гарно вимішати. Викласти у форму й випікати півгодини за 180°С.

Насипний пиріг
3 скл. борошна, пачка маргарину, по дрібці солі й соди, начинка на ваш смак.
Отож, маргарин посікти й перетерти з борошном. Додати сіль і соду, ретельно вимішати. 2/3 маси викласти на деко й притиснути. Наступний шар – начинка. Це можуть бути заморожені ягоди, натерті яблука, варення, ковбаса і сир, капуста… Одне слово, що підкаже ваша фантазія. Зверху притрусити рештою тіста.
Випікати 20-30 хв за температури 180°С.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні