Без вірусів: електронні закупівлі ефективні навіть при карантині*

0
2
Без вірусів: електронні закупівлі ефективні навіть при карантині*
Жорсткі обмеження на контактне спілкування під час боротьби із коронавірусом в черговий раз продемонстрували ефективність онлайн-системи закупівель Prozorro.

Можуть зупинитись поїзди, не літати літаки, але для держзакупівлі електронний майданчик SmartTender відкритий цілодобово і працює без збоїв. Коронавірус по оптоволоконних каналах не передається. Як працює електронний майданчик в умовах карантину?

Все під контролем



Для замовників тендерів і учасників торгів щодо держзакупівель нічого не змінилося. Відбувається стандартна процедура оголошення тендера, прийом заявок на участь, торги, підписання протоколів і договорів на держзакупівлю.

У системи Прозорро відбуваються всі торги на закупівлю товарів і послуг державними і комунальними закладами та організаціями. Також система проводить тендери для комерційних підприємств всіх форм власності: холдинги, акціонерні товариства, корпорації, банки, страхові компанії, підприємства IT-комплексу.

Закупівлі розділені на дві основні групи:

• допорогові від 3000 до 200000 грн на товарні позиції і до 1,5 млн на послуги;

• надпорогові - на великі закупівлі товарів і послуг.

Зараз на допорогових закупівлях медичні установи закуповують дезінфектори, лікарські препарати, витратні матеріали. Термін приймання заявок - 5-7 днів, процедура відбувається дуже швидко. Система Прозорро максимально відкрита для широкого загалу.

Допомога учасникам торгів



SmartTender розробив для замовників держзакупівель докладні інструкції з організації та правил закупівлі. Систематично проводяться навчання відповідальних за тендери.

Для кожного замовника на електронному майданчику створений окремий електронний кабінет з інтуїтивно зрозумілим інтерфейсом. Помилитися вкрай складно.



В умовах карантину співробітники компанії в онлайн-режимі здійснюють систематичну підтримку всіх учасників держзакупівель. Особлива увага приділяється новачкам.

Для постачальників SmartTender активно працює чат-бот Telegram, що миттєво повідомляє про нові торги за обраним учасником профілем. Месенджер інформує про всі етапи закупівлі, на яку була подана заявка, про результати суперечок за підсумками торгів та активність аудиторської служби.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні