На Донеччині викрили фальшивих продавців масок та антисептиків

0
-2
На Донеччині викрили фальшивих продавців масок та антисептиків
На Донеччині поліція зафіксувала чотири факти шахрайства на предметах індивідуального захисту: масках, антисептиках та безконтактних термометрах.

Про це повідомляє УНН з посиланням на відділ комунікації ГУНП у Донецькій області.

"Тільки за останні два дні поліцейські зареєстрували 4 оголошення від фальшивих продавців, які пропонували придбати у них антисептики та інші медичні засоби. Сумнівна інформація поширюється на сайтах оголошень і в соціальних мережах", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що мешканцям Донеччини пропонували купити антисептики, захисні маки, безконтактні термометри та інше. Оголошення були розміщені на сайтах, онлайн-платформах з продажу товарів та соціальних мережах. Вимога, яка об’єднувала всіх продавців, - гроші вперед. Проте товар покупці так і не отримали.

Серед потерпілих опинився житель Слов’янська, який перерахував за неіснуючі маски 30 тисяч гривень. А також жінка з Маріуполя, яка зазнала збитків майже на тисячу гривень, у той час, як двоє покровчанок втратили на двох 6 тисяч гривень.

"Крім того, в інтернеті почала поширюватися неправдива інформація про службу безкоштовного обстеження населення та видачу дезінфікуючих засобів. Акцент аферисти зробили на більш довірливу аудиторію – пенсіонерів, інвалідів, малозабезпечених та інших. Нібито саме вони будуть обслуговуватися в першу чергу. Проте більшість телефонних номерів, які були вказані для довідок, належали інтернет-магазинам медичних товарів", - зазначили у поліції.

Наразі поліцейські перевіряють кожне повідомлення про продаж медичних товарів та закликають мешканців регіону зберігати спокій та розважливо дивитися на ситуацію: купувати предмети безпеки тільки в аптечних закладах; не перераховувати гроші, не отримавши товар та обирати тільки перевірених продавців.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні