Найкращий захист від коронавірусу ‒ господарське мило

0
-9
Найкращий захист від коронавірусу ‒ господарське мило
Найкраща заміна антисептика вдома – звичайне господарське мило, розповів Фактам ICTV екс-керівник Головної санітарно-епідеміологічної служби України Святослав Протас.

«Навіть корифей санепідемслужби академік Бургас десятки років тому на війні познайомився із цим методом. Я сам особисто використовую цей метод, коли мої діти хворіють, або знаходяться в продромальному (перед хворобою) стані, щоб не викликати повноцінного захворювання. Суть його проста: після приходу додому слід вимити руки господарським милом під проточною водою. У польових умовах після цього тими ж мильними руками зволожуємо слизову носа пальцями. В умовах цивілізованості можемо використовувати ватяні палички для вух. Намочили паличку, намилили добре і протерли слизову носа ‒ одним кінцем одну ніздрю, іншим ‒ другу. Це не викликає ніяких дискомфортних відчуттів. Після цього протираємо насухо руки і обличчя після миття господарським милом. Чим частіше є можливість проводити таку процедуру ‒ тим менше шансів захворіти», ‒ розповів екс-керівник СЕС.

Цьому є і наукове пояснення: вірус знаходиться в крапельках мокротиння розміром 50-100 мікрометрів, воно застрягає в носових проходах і вірус починає свою роботу. А мило має бактерицидну дію.
Тому такий метод буде корисний не тільки в умовах пандемії, а й у період сезонного підйому захворюваності на ГРВІ.

Водночас Протас застеріг українців від скуповування різних антисептиків, які, за його словами, «не настільки корисні, наскільки шкідливі».

«Спиртовмісні антисептики та засоби, які містять інші речовини, шкідливі для шкіри – вони можуть подразнювати її та викликати алергію, якщо часто їх використовувати. Якщо використовувати господарське мило – жодної шкоди не буде, а ефективність буде вищою», – розповів Святослав Протас.

Детальніше, як правильно застосовувати мило, дивіться у відео:

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-9

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні