Співпраця з олігархами: кого призначив Зеленський відповідальним на Волині

2
2
Співпраця з олігархами: кого призначив Зеленський відповідальним на Волині
Президент України Володимир Зеленський щодня проводить дві обов’язкові зустрічі та задіяв досить несподіваний мехінізм – співпраця з олігархами.

Про це пише “Українська правда”.

Перша із них віртуальна. Раз на день Зеленський у своєму кабінеті чи в прес-центрі Офісу записує звернення до громадян. Він розповідає людям, що цього дня було зроблено для боротьби з коронавірусом, що буде зроблено найближчим часом, для чого закривають школи, чому слід іти на карантин, яких обмежень чекати тощо.

Друга щоденна зустріч Зеленського – реальна. Близько 11 ранку президент збирає засідання Координаційної ради з протидії поширенню COVID-19. Оскільки Координаційна Рада не є органом влади, жодних формальних рішень на ній не ухвалюється. Проте найбільше розглядається рішення запровадження надзвичайного стану, активним лобістом якого є міністр внутрішніх та закордонних справ Арсен Аваков. Якщо Зеленський таки наважиться його запроваджувати, він буде, реалізований також через уряд.

Крім звичайних органів влади, президент Зеленський задіяв і досить несподівані механізми – співпраці з олігархами та крупними бізнесменами. Останні завжди були ключовими фігурами в українській політиці, але завжди намагались уникати публічної участі в політичних процесах.

За словами учасників зустрічі, області розділили так:

Рінат Ахметов – Івано-Франківська, Львівська, Донецька, Луганська; плюс міста де він має вплив як, наприклад, Кривий Ріг;
Ігор Коломойський – Запорізька область;
Ігор Палиця (на зустрічі присутній не був, але має давню історію особистих стосунків з Зеленським) – Волинська область разом з Коломойським і Тернопільська область (щоправда, новий губернатор Тернопільщини начебто відмовився працювати з людиною Палиці);
Віктор Пінчук – Дніпропетровська область;
Андрій Веревський – Полтавська і Кіровоградська області;
Юрій Косюк – Вінницька і Черкаська області;
Андрій Ставніцер – Одеська область;
Олександр Ярославський – Харківська область.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Феодальні володіння. Зе електорат про таке і мріяв.
Відповісти
І що це значить, легалізацію впливу олігархів на владу на місцях?!Чим він думає?!Владу на всіх рівнях потрібно деолігархувати!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні