У «первинці» на Волині ввели нові правила для пацієнтів під час карантину

0
1
У «первинці» на Волині ввели нові правила для пацієнтів під час карантину
Адміністрація Центру первинної медико-санітарної допомоги Рожища, аби розмежувати можливих хворих на коронавірус та інших пацієнтів поліклініки, вводить деякі правила.

Про це розповів лікар-педіатр дільничний Святослав Соловей, - йдеться на офіційному сайті Рожищенської міської ради.

«На базі центру сімейної медицини запровадили розподільний прийом відвідувачів поліклініки. Через кабінет №3 (колишній вхід до кабінету фтизіатра, авт.) будуть проходити пацієнти, які мають ознаки вірусних захворювань, а також ті, які прибули з-за кордону, з країн де поширюється COVID-19. А загальний вхід буде відкритим для пацієнтів з іншими захворюваннями», - пояснює Святослав Миколайович.

За словами лікаря, такі запобіжні заходи вводяться задля того, аби не перетиналися потоки пацієнтів: тих, хто ймовірно заражений COVID-19, й тих, хто прийшов до лікаря на огляд.

«Медперсонал буде зупиняти пацієнтів, ставити багато запитань. Можливо, це буде когось дратувати, але ми дуже просимо усіх ставитися до цього з розумінням та серйозно, – зазначає лікар. – Наші сили, можливості та засоби індивідуального захисту обмежені, але ми мусимо зробити все, щоб запобігти поширенню інфекції в районі, вберегти пацієнтів від зараження, особливо найбільш вразливу категорію – людей похилого віку та з хронічними захворюваннями».

«Є такий вислів одного древнього лікаря, який сказав хворому: «Нас троє: ти, я і хвороба. Я борюся з твоєю хворобою. Якщо ти станеш на мій бік, ми переможемо її, але якщо ти будеш на її боці, вона отримає перемогу». Тому закликаю всіх вчинити в цій ситуації мудро та зробити правильний вибір!», - каже лікар.

Також Святослав Соловей просить обмежити візити до лікарів та у поліклініку, комунікацію щодо питань по здоров’ю спершу здійснювати в телефонному режимі з сімейним лікарем чи телефонувати на гарячу лінію. А також закликає рожищан, які повернулися з країн напруженої епідемічної ситуації з COVІD-19, зателефонувати сімейному лікарю або в амбулаторію, найближчу до місця проживання, щоб отримати консультацію про заходи самоізоляції.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:
Для Рожищенської райлікарні збирають кошти на боротьбу з коронавірусом.

Зауважимо, що волинянам, які повернулися з-за кордону, та досі не обрали свого сімейного лікаря й не уклали з ним декларацію, мають це зробити до 1 квітня 2020 року, щоб отримувати більшість медичних послуг безоплатно.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні