На Волині прогнозують до 4 тисяч хворих на коронавірус

0
-3
На Волині прогнозують до 4 тисяч хворих на коронавірус
Депутат Волинської обласної ради Олександр Зінчук озвучив інформацію, що в області чекають до 4 тисяч хворих на коронавірус.

Про це стало відомо сьогодні, 20 березня, під час засідання позачергової сесії обласної ради.

«Тому ми не повинні вважати, що вони всі будуть лікуватися в обласній лікарні. Там надаватимуть допомогу реанімаційним хворим», ‒ зазначив Олександр Зінчук.

За словами медика, смертність від коронавірусу становить від 2-5%. А от від вірусних пневмоній помирають 50% хворих.

«80% медичної допомоги хворим мають надавати на первинному рівні. А зараз в районних лікарнях потирають руки. Вони теж мають нести відповідальність. Особливо ті ЦРЛ, де є апарати комп‘ютерної томографії (КТ). Це Нововолинськ, Ковель і Луцьк. Саме КТ дозволяє стовідсотково діагностувати вірусну пневмонію», ‒ наголосив медик.

Також Олександр Зінчук зазначив, що всі медики мають діяти відповідно до дорожньої карти. Вона буде виписана до понеділка, 23 березня.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні