Як у Луцьку монахи возять медиків на роботу. ВІДЕО

0
4
Як у Луцьку монахи возять медиків на роботу. ВІДЕО
Працівників Луцького центру первинної медико-санітарної допомоги № 1 на роботу та додому возять монахи Свято-Миколаївського Жидичинського монастиря.

Як це відбувається показали журналісти Суспільного Волині.

Нагадаємо, ченці Жидичинського монастиря Святителя Миколая Чудотворця запропонували Луцькій міськраді допомогти доставляти медпрацівників в обласний центр.

Архімандрит Костянтин розповів: два автобуси з 7 ранку починають їхати визначеними маршрутами, так, аби до восьмої години медики потрапили на робочі місця.

О сьомій ранку на 40-му кварталі Луцька в автобус сідають перші пасажири. Усі в захисних масках. Керує транспортом отець Сильвестр.

"Люди довольні. І нам теж добре. Це нам свого роду як служіння, служіння Церкві, служіння людям. По Вайбер-групі ми спілкуємось, скільки людей їде, після ІІ зміни скільки буде, і тоді вибираємо транспорт. Або один автобус або бусік. А з ранку їдемо двома транспортами, бо інакше не встигнемо до восьмої години їх направити", – розповів отець Сильвестр.

Лаборантка Луцького Центру первинної медико-санітарної допомоги № 1 Галина Ситник, яка їде від самого 40 кварталу каже: якби не отець Сильвестр, то не було б чим їхати. Таксі хіба що.

Назад з роботи медиків відвозять так само.

Бухгалтерка медустанови Алла Лозовицька сідає на вулиці Ковельській. Каже: з віддалених районів міста до роботи привозять 20 працівників.

"Почули – рух припиняється, а на роботу потрібно їхати. Тобто нам допомога потрібна. Богу дякувати, наш рух забезпечив Жидичинській монастир. І ми добираємось зараз на автобусі", – ділиться жінка.

За кілька хвилин до медзакладу під’їжджає другий автобус. Ним керує намісник монастиря архімандрит Костянтин.

Заступниця директора з медсестринства Світлана Цісарук розповіла, по неї приїжджають у село Тарасове Луцького району.

"Під’їхали під саму зупинку, забрали. Немає контакту з людьми, водій дуже хороший, така атмосфера позитивна."

Архімандрит Костянтин, який возить медиків, каже: возити будуть до завершення карантину. На паливо жертвують благодійники.

"Враховуючи, що зараз менше людей перебуває у храмі. То ми маємо піти до людей. Для того ми тут. Зрештою хтось має це робити. Я сам мріяв колись бути лікарем. Я розумію, що вони зараз на передовій. Їм найбільше треба допомога", – мовив він.

Директорка центру первинної медико-санітарної допомоги Лідія Кривдік розповіла: через запровадження карантину роботу центру скоригували. Сімейні лікарі починають приймати з 8 години ранку. У штатному режимі працює лабораторія. Денний стаціонар тимчасово закрили, каже лікарка.

"Змінився прийом. З 8.00 до 14.00 – перша зміна. Друга зміна з14.00 до 20.00 години. Жидичинському монастирю, який нам виділив автобус та мікроавтобус - дуже дякую! Вони згодилися нас возити безплатно", – розповіла лікарка.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні