Вчителі, лікарі, перевізники і утилізація відходів: внесли зміни до бюджету Луцька

0
-2
Вчителі, лікарі, перевізники і утилізація відходів: внесли зміни до бюджету Луцька
У зв’язку з поширенням в Україні коронавірусу, внесли зміни до бюджету Луцька. Чимало коштів направили на матеріальну допомогу лікарям, перевезення лучан та зарплату вчителям.

Про це стало відомо у четвер, 19 березня, на позачерговій сесії Луцької міської ради.

Начальниця департаменту фінансів та бюджету Лілія Єлова розповіла, що Гіркополонківська сільська рада виділили 100 тисяч гривень на дошкільні заклади Луцька, які відвідують діти з села.

16 мільйонів 727 тисяч 900 гривень – субвенція з обласного бюджету на заробітну плату вчителів, 100 тисяч спрямують на засоби індивідуального захисту для працівників патрульної та Національної поліції.

Крім цього, виділили кошти для ДСНС для придбання одягу.

«Вони звернулися до нас з проханням надати їм субвенцію. Оскільки субвенцію можна надавати або за рахунок вільного залишку, або перевиконання бюджету міста, то ми робимо технічні зміни. Ті гроші, що виділили, забираємо, поповнивши резервний фонд, і виділяємо їм з вільного залишку», – пояснила Лілія Єлова.

Також залишок коштів спрямують на екологію (заходи по безпечному збиранню та утилізації відходів та проведення екологічної освіти серед мешканців міста).

По управлінню освіти перерозподіл коштів – зняли 46 500 з приватної школи і передбачили для інклюзивно-ресурсного центру.

Виділену суму на капітальний ремонт доріг зменшили на 50 мільйонів, поточний ремонт не зачепили і на 10 мільйонів зменшили суму, виділену на капітальний ремонт прибудинкових територій. Ці кошти направлять як субвенцію обласному бюджету для обласної лікарні на заходи для боротьби з коронавірусом.

По управлінню охорони здоров’я та департаменту соцполітики проведуть перерозподіл видатків для категорії громадян, яким надаються ліки.
«Заклади охорони здоров’я ці ліки закупити не можуть, бо немає на них декларованої ціни. Тому людям будуть перераховуватися ці кошти на рахунок», – пояснила Єлова.

Двом обласним медичним закладам – інфекційній (400 тисяч) та «швидкій» (100 тисяч) нададуть матеріальне заохочення тим працівникам, які залучені до боротьби з поширенням коронавірусу.

Ще 60 тисяч гривень передбачили субвенцію обласному бюджету для «швидкої» – на перевезення до лікарень людей хворих на гемодіаліз.
Депутати Луцької міської ради підтримали цей проєкт рішення.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні