Як молитимуться у луцькому соборі в умовах карантину. ПРАВИЛА

1
-6
Як молитимуться у луцькому соборі в умовах карантину. ПРАВИЛА
На час карантинних заходів змінять порядок проведення відправ у кафедральному соборі Святої Трійці у Луцьку.

Участь вірних у загальних відправах приведуть у відповідність із практичними настановами Священного Синоду та вимогами держави, повідомляє пресслужба Волинскьої єпархії ПЦУ.

Згідно з благословінням митрополита Луцького і Волинського Михаїла, з 19 березня бути учасником Богослужіння в соборі можна, перебуваючи на площі на безпечній відстані один від одного та слухаючи трансляцію відправи.

Заходитимуть у собор лише для того, аби прийняти Сповідь і одразу Причастя, подати записку за здоров’я та за упокій, поставити свічку. Це буде організовано так, щоб у храмі завжди було до 10-ти осіб, які теж зберігатимуть дистанцію 2–3 м один від одного.

За потреби на площі собору читатимуть так звану загальну сповідь.

Після Причастя слід спожити лише антидор (частинку просфори), не запиваючи.

Також нагадують, що достатнім виявом шанування хреста, образів, мощей може бути поклін перед ними, без цілування. Те ж саме щодо особистих вітань та вияву пошани між священнослужителями і мирянами: досить лише вклонитися, без поцілунків, обіймів та рукостискань. Разом із тим звертають увагу, що соборні працівники ретельно й регулярно миють храм, провітрюють його, дезинфікують ікони, хрести.

Розклад відправ у Свято-Троїцькому соборі не змінюється. Ознайомитись із ним можна ось тут.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А які правила у Епіцентру і Новой Лініі. Куча народу
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні