У місті на Волині підприємці просили дозволити їм торгувати на ринку в період карантину

0
2
У місті на Волині підприємці просили дозволити їм торгувати на ринку в період карантину
Сьогодні, 18 березня, у Нововолинську до міської ради прийшли понад тридцять підприємців із продуктового ринку, розташованого біля СОКу «Шахтар», із вимогою надати їм дозвіл на роботу під час карантину у базарні дні.

Про це повідомили у відділі інформаційної політики Нововолинської міськради.

Аргументували вимогу тим, що закуплений товар потрібно реалізувати, адже продукти швидко псуються. Крім того, цікавило підприємців питання орендної плати. Зокрема, чи знімуть її з них на той час, поки ринок не працюватиме.

В ході дискусії знайшли компроміс: дозволено працювати сьогодні до обіду, щоб можна було реалізувати частину товару та навести лад у торгових контейнерах. Підприємці взяли на себе відповідальність контролю за кількістю людей, що заходитиме на територію ринку.

Перший заступник міського голови, секретар ради Андрій Сторонський дав вказівку адміністрації ринку врегулювати питання орендної плати за торгові місця на час карантину.

Під час діалогу з підприємцями Сторонський вкотре наголосив, що рішення зупинити роботу ринків, торгово-розважальних центрів, кінотеатрів, спортивних закладів, закладів громадського харчування, крім продуктових магазинів, аптек, автозаправних станцій та закладів, що здійснюють доставку їжі додому, ухвалили 16 березня на засіданні Кабінету Міністрів України.

Отож, органи місцевої влади не можуть його скасувати, а лише зобов’язані зробити все від них залежне, аби рішення, спрямоване на недопущення поширення коронавірусу, а відтак захисту наших людей і збереження їх життя, було виконане.

Секретар ради наголосив на тому, що ухвалено закон про запровадження штрафних санкцій, у разі його невиконання. Тож він звернувся до мешканців Нововолинська та селища Благодатного із повною серйозністю поставитись до безумовного виконання всіх вимог, які зорієнтовані на запобігання поширенню цієї важкої недуги.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні