У відеозверненні щодо карантину Зеленський пропагував твір письменниці з Волині і «1+1»

0
14
У відеозверненні щодо карантину Зеленський пропагував твір письменниці з Волині і «1+1»
У відеозверненні Президент Володимир Зеленський закликав усіх українців під час карантину сидіти вдома, «дивитися гарні фільми, читати хороші книжки». Серед книжок він рекомендував роман письменниці з Волині Оксани Забужко «Музей покинутих секретів», серед фільмів – французьку кінострічку «1+1» (в оригіналі – «Недоторканні»).

Звернення транслювалося на центральних телеканалах у вівторок, 17 березня, ввечері.

У ньому Президент детально розповів, як нашим громадянам, котрі наразі перебувають за кордоном, повернутися додому.

Наостанок Зеленський ще раз закликав усіх співгромадян під час карантину сидіти вдома і проводити час із рідними та близькими (на відео – з 6-ї хвилини 13 сек.).

«Знову хочу закликати всіх, будь ласка, без зайвої потреби не виходити на вулицю і залишатися вдома. Давайте використаємо цей час з максимальною користю і проведемо його з рідними нашими та близькими. Будемо дивитись гарні фільми, читати хороші книжки. Зараз, до речі, у соцмережах всі питають один одного порад, що подивитися чи що почитати. Моя сьогоднішня рекомендація така: роман «Вцілілий» Чака Поланіка та «Музей покинутих секретів» Оксани Забужко. І дуже рекомендую чудовий французький фільм «1+1». Бажаю нам усім 36,6. Бережімо себе. Збережемо Україну!» – закликав Зеленський.



Довідково.

«Музей покинутих секретів» – роман Оксани Забужко, виданий у 2009 році. Це сучасний епос сучасної України: родинна сага трьох поколінь, події якої охоплюють період від 1940-х років до весни 2004-го. Велика література і жорстока правда – про владу минулого над майбутнім, про кохання і смерть, про споконвічну війну людини за право бути собою. Тут і боротьба УПА, і сталінські репресії, і життя сучасників.

Українська письменниця, поетеса, есеїстка і публічна інтелектуалка Оксана Забужко народилася 19 вересня 1960 року у Луцьку в шістдесятницькій родині з давніми історичними традиціями. Розпочаті у вересні 1965 р. репресії проти української інтелігенції змусили родину покинути Луцьк, і з 1968 р. Оксана Забужко мешкає в Києві.
Лауреат багатьох літературних премій, серед них – Національної премії України імені Тараса Шевченка (2019 рік). Нещодавно Оксана Забужко стала лауреаткою премії Women in Arts 2020.

«Вцілілий» – сатиричний роман американського письменника Чака Поланіка, вперше опублікований у лютому 1999 року. У цій роботі автор описує історію Тендера Бренсона, парафіянина Церкви Віруючих. Тендер Бренсон сидить у кабіні пілота та розказує чорному ящику історію свого життя. Він описує події свого життя до моменту захоплення літака.

«1+1» – назва французької кінострічки «Недоторканні» режисерів Олів'є Накаша та Еріка Толедано в українському прокаті. У головних ролях знялися Омар Сі та Франсуа Клюзе. Фільм вийшов на екрани у 2011 році. За сюжетом, паралізований аристократ Філіп, який став інвалідом після того, як розбився на параплані, наймає собі помічника, котрий має за ним доглядати. Одному з кандидатів, чорношкірому Дрісові, не потрібна робота — він хоче письмову відмову, щоб отримувати допомогу по безробіттю. Але несподівано саме його Філіп бере на роботу…
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
14

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні