Представники бізнесу Волині виділили на боротьбу з коронавірусом 2 мільйони. ФОТО

0
-6
Представники бізнесу Волині виділили на боротьбу з коронавірусом 2 мільйони. ФОТО
У Луцьку бізнесмени, медики та представники влади обговорили важливість введення на підприємствах заходів для запобігання коронавірусу. Волинські підприємці виділили гроші для придбання необхідних засобів захисту від смертельного вірусу.

Про це стало відомо у вівторок, 17 березня, на позачерговому засіданні правління Волинського обласного об’єднання організацій роботодавців.

У роботі правління взяли участь голова Волинського обласного об’єднання організації роботодавців, генеральний директор і співзасновник міжнародної компанії «Modern-Expo Group» Петро Пилипюк, голова Волинської обласної державної адміністрації Юрій Погуляйко, заступниця голови облдержадміністрації Тетяна Щербак, начальник управління охорони здоров’я обласної державної адміністрації Ігор Ващенюк, директорка Волинського обласного лабораторного центру МОЗ України Наталія Янко та представники бізнесу.


ЯК «MODERN-EXPO» ЗАХИЩАЄ ПРАЦІВНИКІВ ВІД КОРОНАВІРУСУ

Зустріч відбулася в приміщенні «Modern-Expo Group», тому її генеральний директор Петро Пилипюк поінформував про заходи боротьби з розповсюдженням коронавірусу на території компанії. За його словами, питання безпеки та захищеності людей – найважливіше питання в умовах жорсткого карантину, тому керівництво «Modern-Expo» докладає максимум зусиль для безпеки людей.

«Ми створили антикризовий штаб, щоб напрацювати план роботи в рамках карантину. Найбільша цінність нашої компанії – це люди. Інтереси бізнесу важливі, але сьогодні на порядку денному життя людей», – почав свій виступ Петро Пилипюк.

Так, компанія замовила 6 000 масок у місцевого виробника. Для того, аби люди могли користуватися маскою неодноразово, їх перуть, прасують та повністю дезінфікують.

«У нас є професійні пральні машини. Ми перемо маски при необхідній температурі, прасуємо їх. Тобто людина приїжджає на роботу в масці, яку здає, і отримує нову. В обід здає її, видають нову. І така ж процедура ввечері», – пояснив гендиректор компанії.



Крім цього, офіс перевели на віддалену роботу – 600 людей працюють з дому. Аби уникнути скупчення людей в їдальні, обіди працівникам компанії доставляють на робоче місце. Серед заходів і безпечне перевезення: компанія «Modern-Expo» уклала договір із перевізником, який працівників доставляє на роботу й додому.

«Єдина вимога – люди використовують індивідуальні засоби захисту під час транспортування. Тобто без маски їх в автобус не пустять», – додав Пилипюк.

Зараз на «Modern-Expo» працюють над продуктом «Fresh box»: люди зможуть зробити онлайн-замовлення продуктів. Таку можливість керівництво компанії хоче впровадити для того, аби мінімізувати ризик зараження працівників у магазинах.

«Ми укладаємо договір з компанією, в якої є онлайн-продаж продуктових товарів. Наші люди, під’єднавши свої телефони до аплікації, зможуть під час обіду або після роботи замовити все необхідне на вечір, ранок. Наша машина буде роздавати ці замовлення людям. Компанія раз на тиждень оплачуватиме продукти, а наприкінці тижня люди пишуть заяву, і ми будемо вираховувати із зарплати», – анонсував Петро Пилипюк.



Він додав, що кожен керівник відділу компанії створив у соцмережі групу працівників. Людей зобов’язали за годину до початку робочого дня інформувати керівника про температуру тіла.

«Федерація роботодавців України сьогодні усвідомлює свою роль під час кризи. Ми почали інформувати усіх роботодавців, що ми готові приймати запити та відповідати на питання. Ми надіємося, що до нашої ініціативи (соціально відповідальний бізнес повинен подбати про своїх працівників і фінансово долучитися до заходів запобігання поширення коронавірусу) долучиться чимало підприємців», – виступив Петро Пилипюк.

ПОЛІЦІЯ РАХУВАТИМЕ ПАСАЖИРІВ У ТРАНСПОРТІ

Голова Волинської обласної державної адміністрації Юрій Погуляйко поінформував, що із завтрашнього дня правоохоронці будуть контролювати кількість пасажирів у транспорті. За його словами, у маршрутних автобусах під час рейсу має перебувати не більш ніж 10 пасажирів, у тролейбусах – не більш ніж 20.

«Будуть працювати аптеки, заправки, банки. Банки будуть працювати у штатному режимі, ніхто закривати їх не буде. Тому всім дякую за те, що відгукнулися, і прошу всіх допомагати», – виступив Погуляйко.



Заступниця голови Волинської облдержадміністрації Тетяна Щербак зазначила, що від сьогодні всі повинні дотримуватися рекомендацій і закону, який ухвалений.

«Усі підприємства повинні тримати своїх людей на контролі: вимірювати температуру, працювати на віддаленому режимі. Усі транспортні сполучення між областями по можливості будуть зменшені. Ми робимо все можливе, щоб забезпечити порядок і допомогти людям у край важких умовах. Найближчим часом будуть додаткові маски, тести», – виступила вона.



ЧОМУ ПОТРІБНО ПРОДОВЖИТИ КАРАНТИН ДО ПАСХИ

Начальник управління охорони здоров’я обласної державної адміністрації Ігор Ващенюк розповів, що карантинні заходи у Волинській області необхідні. Медик відзначив, що заходи дезінфекції в компанії «Modern-Expo» правильні.

«Але хочу зазначити, що не обов’язково використовувати дуже дорогі засоби дезінфекції. Можна застосовувати звичайні побутові засоби. Якщо правильно обробляти поверхні, то навіть «Білизна» (побутовий розчин гіпохлориту натрію, популярний відбілювач – ред.) буде ефективною», – зазначив Ващенюк.



Начальник управління охорони здоров’я додав, що було б логічно продовжити карантинні заходи до Пасхи, адже в святкові дні очікується значний наплив українців, які перебувають за кордоном. Неабиякою проблемою в Луцьку є відсутність масок в аптеках міста.

«Люди масово розкупили їх. Але ми бачимо, що на вулиці одиниці людей, які мають ці засоби захисту. Тобто значна частина людей придбала маски й поклала в шухляди. У цей момент їх потребують медичні працівники, які не мають не придбати», – поінформував Ігор Ващенюк.

Петро Пилипюк запропонував начальнику управління охорони здоров’я спільно розробити і надрукувати інформаційні бюлетені для волинян про те, що робити в разі погіршення самопочуття.

***

Насамкінець голова Експортного комітету Федерації роботодавців України Петро Пилипюк розповів про благодійний фонд «Волинь-2014», який діє з початку війни на Сході.

За словами Петра Пилипюка, саме цей фонд стане майданчиком для збору коштів для боротьби з поширенням коронавірусу на території Волинської області. Перший мільйон на це спрямував «Modern-Expo». Петро Пилипюк закливав підприємців долучитися до збору коштів.

Виділити фінансову допомогу зголосилися підприємства «Кромберг енд Шуберт», «СКФ Україна», «Луцьксантехмонтаж №536», бізнесмени Сергій Голіков, Андрій Котищук, Євген Дудка («Волинь-зерно-продукт»), Олександр Андріанов («КамАЗ-АГРО»), Валерій Діброва (ТзОВ «П’ятидні») та Олег Дмитрук.

На першочергові протиепідемічні заходи волинські роботодавці загалом уже виділили 2 мільйони гривень


Анастасія КАЧИНА («Волинь24»)


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні