Як у Луцьку дотримуються правил карантину. ФОТО, ВІДЕО

0
-3
Як у Луцьку дотримуються правил карантину. ФОТО, ВІДЕО
У Луцьку працюють супермаркети, працювали ринки, магазини з побутовою хімією, банки, аптеки. У кафе – двері зачинені, поруч – туристичне агентство, теж зачинене.

Про це йдеться в сюжеті Суспільного Волині.

Нагадаємо, з 17 березня на території Луцька на карантин повинні закритись кафе, бари, ресторани, ТЦ, ринки тощо. Працювати дозволили лише продуктовим магазинам та аптекам. Та й там ввели зміни: закликали зробити розмітку щодо безпечної відстані в касових зонах.

Із вулиці дезінфікують вхід в офісні приміщення. Біля ЦУМу напис, що до 3 квітня карантин і заклад зачинений.

У супермаркеті на вході встановили дезінфікуючий засіб. Обираючи фрукти, одні покупці беруть їх в одноразових рукавичках, інші без. Товар на полицях є. У м'ясному відділі та до каси черги, рекомендації МОЗ – зберігати відстань один від одного мінімум метр - люди не дотримуються. Після приходу журналістів працівникам почали роздавати одноразові маски. Розміток біля кас із позначенням відстані немає.

"Плануємо, просто нам ще скотч не привезли, на одному із магазинів уже зробили, просто не встигаємо", – каже працівниця супермаркету Тетяна Пилипчук.

На вулиці Лесі Українки кав'ярні та кафе зачинені. Їдальня працює, формат роботи змінили, каже її керівник.

"Вирішили обмежити як заклад громадського харчування, але працюємо як заклад торгівлі. Забезпечили засобами гігієни відвідувачів та працівників, є дезінфектори, є розмітки, щоб люди бачили обмеження", – розповів керівник їдальні Андрій Микитів.

В одному з банків двері зачинені, біля входу черга. В іншому доступ обмежений, люди чекають у коридорі.

Керівниця відділення банку Наталія Мазурок запевнила, відділення повністю забезпечене дезінфекаторами, які пропонують клієнтам. Обробляють ручки вхідних дверей, є година провітрювання і санітарної обробки.


Людно сьогодні зранку було на ринку "Пасаж", "Варшавський" базар був зачинений.

Адміністратор ринку «Пасаж» Володимир Солоха пояснив, це тим, що рішення міська рада ухвалила вчора пізно ввечері, тож не вспіли людей попередити. За його словами, від завтра, 18 березня, і до третього числа ринок працювати не буде.

"Людей до обіду відпустимо і тікаємо додому. Бізнес-бізнесом, а головне здоров'я, головне, щоб ми не панікували", – сказала продавчиня Надія Тишкевич.




Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні