Генпрокурором України стала Ірина Венедіктова

1
5
Генпрокурором України стала Ірина Венедіктова
Виконувачку обов'язків Державного бюро розслідувань Ірину Венедіктову призначили генеральним прокурором України.

За таке рішення на засіданні Верховної Ради у вівторок, 17 березня, проголосували 269 народних депутатів при необхідній мінімальній кількості 226.

"За" призначення Венедіктової проголосували 224 депутати з фракції "Слуга народу", 3 голоси віддала за неї фракція "Опозиційна платформа – За життя", 16 голосів – депутатська група "За майбутнє", 13 голосів – депутатська група "Довіра", ще 13 голосів – позафракційні.

Категорично проти цього призначення виступали фракції "Європейська солідарність" і "Голос", нагадуючи, що Венедіктова не пройшла конкурс на посаду судді Верховного Суду, піддаючи сумнів її об'єктивності в розслідуванні справ Майдану, стверджуючи, що вона політично заангажована.

Довідково. Ірина Валентинівна Венедіктова народилася 21 вересня 1978 року. Доктор юридичних наук, професор. Працювала завідувачем кафедри цивільно-правових дисциплін юридичного факультету Харківського університету ім. Каразіна. Була народним депутатом від партії «Слуга народу» IX скликання з 29 серпня 2019 року до 14 січня 2020 року. Експерт з питань реформи судової системи команди Володимира Зеленського. З 27 грудня 2019 року була тимчасовим директором Державного бюро розслідувань.

Кандидатуру Венедіктової на посаду генпрокурора вніс Президент Володимир Зеленський.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А своїм заступником зробить адвоката яника.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні