«Церковні ієрархи наражають свою ж паству на смертельну небезпеку», – лучанин про богослужіння в умовах пандемії

3
-9
«Церковні ієрархи наражають свою ж паству на смертельну небезпеку», –  лучанин про богослужіння в умовах пандемії
Лучанин вважає, що церкви не повинні повноцінно працювати в умовах пандемії коронавірусу. Мовляв, треба ввести певні обмеження на відвідування храмів або ж закрити їх на карантин.

Про це у фейсбуці написав Роман Охримович.

"Дуже потужні країни вводять карантини, блокують економіки, йдуть на колосальні втрати, щоб зменшити кількість одночасного захворювання людей, щоб не паралізувати медичну систему. Головна група ризику - люди старшого віку. Що у нас в Луцьку? У нас в Луцьку неділя - Служба Божа по всіх церквах. Головна маса прочан - люди старшого віку. Церковні ієрархи вирішили не зупиняти процес і тим самим наражають свою ж паству на смертельну небезпеку", - йдеться у дописі.

Зі слів лучанина, через цілування ікон, причастя дуже легко підхопити інфекцію.

"Можливо, цей пост прочитає духовенство і тверезо оцінить ризики. Такого ще не було і весь світ несе збитки. Туроператори фактично банкроти, купа галузей паралізована. Але тут не про прибутки, а про життя кожного. Разом з місцями масового скупчення, церкви теж мають стати на карантин, ввести обмеження на відвідування, забезпечити якусь дистанційну співпрацю", - пише Роман Охримович.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-9

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ромчику ! Та який такий карантин? Он в дзвіночки побомкають - і вся паства зцілиться. А рученьки попики самі собі цілуватимуть чи як?
Відповісти
Папа Римський скасував свої проповіді на площі Петра і Павла, та розпочав їх в онлайні по інтернету, щоб зменшити скупчення людей.
Наш Міхаїл закликає "до храму молитися кожен день і менш дивитися що в інтернеті"..
Відчуй різницю!
Відповісти

Може Ромчик і йому подібні з команди Зе.. Тож іще ждуть месію !? Бо для християн святе причастя служить як для сцілення душі так і тіла, а іще для возєднання з Христом. А церкви які обмежують Богослужіння "клуби по інтересах",а їхні ієрархи ряжені атеїсти.


Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні