На Волині призовники проходять військово-лікарську комісію. ВІДЕО

0
-5
На Волині призовники проходять військово-лікарську комісію. ВІДЕО
Волинська обласна військово-лікарська комісія розпочала прийом призовників.

Про це повідомляє "Суспільне Волинь".

За перший день обстежили 80 призовників, окремих відправили на дообстеження у медичні заклади області. 12 березня на обласний збірний пункт приїхало 23 призовники з Горохівського району.

Юнаки районними медкомісіями були визнані придатними до військової служби, нині заключний етап — проходження обласної військово-лікарської комісії.

“Практично по вухо, горло, носу в нас таких зауважень немає. Тому що майже всі придатні, зараз таких хронічних гайморитів, як колись були, то немає. Обізнаність населення більша, лікуються вчасно. Більша схильність є до алергічних ринітів, але вони придатні до військової служби, з певними обмеженнями. Глухі діти вони однозначно не придатні”, – зазначив лікар-отоларинголог Олександр Хлопіч.

Дмитро Волошин – 19-річний призовник із села Жабче Горохівського району. Хлопець розповів: за професією тракторист-машиніст широкого профілю. В армії, каже, хотів би бути водієм.

“Я до цього ставлюся нормально, якщо треба, то піду в армію. Немає нічого поганого в цьому. – Здоров’я дозволяє йти? – Так. Я навіть сам роздумував раніше чи йти чи ні. Якось раніше бажання не було, потім з’явилося. Знаю, що почали нормально забезпечувати, бачив по новинах, що солдатів одягають, годують. Немає нічого поганого в армії”, – розповів призовник Дмитро Волошин.

“Комісію всі хлопці пройшли, аналізи добрі. Сьогодні привіз 23 людини. Бажаючі усі йти в армію. Всі старші за віком і три чоловіка у вищі навчальні військові заклади”, – повідомив горохівський районний комісар Віктор Дрозда.

Обласна військово-лікарська комісія розпочала роботу напередодні, триватиме вона до кінця червня. Як розповів її голова Анатолій Рудь, у складі комісії — 9 лікарів. Додав – є призовники, які потребують більш ретельного обстеження в обласних лікувальних установах.

“Поширені захворювання — це кістково-м’язевої системи. Плоскостопість і сколіози, далі йдуть серцево-судинна система, дуже багато в останні роки — це захворювання очей. Це пов’язано з тим, що комп’ютеризація”, – зазначив голова обласної військово-лікарської комісії Анатолій Рудь.

Придатних за станом здоров’я до служби призовників розподіляють за родами військ. Заступник обласного військового комісара Юрій Кучер розповів: призовна кампанія стартує 1 квітня і триватиме до 30 червня. До Збройних сил та інших військових формувань, за його словами, поки не визначена чисельність юнаків, яких призвуть. За попередніми даними — це приблизно до семи сотень юнаків з Волині — додав військовий.

Заступник обласного військового комісара Юрій Кучер: “ЗСУ визначено призвати юнаків з 18 років до 27 років. Попередньо три роки Указом Президента визначалось призивати юнаків з 20 років. Вперше будуть призвані громадяни старшого віку, які по тих чи інших причинах не були призвані в попередніх призовах і далі юнаки з 18-річного віку”.

Заступник обласного військового комісара Юрій Кучер розповів хто має право на відстрочку від призову на строкову військову службу.

“Призовники, які навчаються у вищих навчальних закладах, у ПТУ І-ІІ рівнів акредитації, за сімейними обставинами. Про звільнення від призову — за станом здоров’я, які не придатні до військової служби, призовники, які отримали офіцерське звання або спеціальне офіцерське звання”, – розповів заступник обласного військового комісара Юрій Кучер.

Юрій Кучер каже: призовникам, які не з’являться до призовної дільниці передбачена адміністративна відповідальність. Призовникам, які не з’явилися для відправки у військову частину, каже військовий, можуть до трьох років позбавити волі
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні