Волинянці «світить» п'ять років за поширення комуністичної символіки

1
5
Волинянці «світить» п'ять років за поширення комуністичної символіки
Жінку з Володимира-Волинського судитимуть за те, що вона поширювала у соціальних мережах комуністичну та нацистську символіку.

Про це повідомляє "Буг".

3-го березня до Володимир-Волинського відділку поліції надійшли матеріали від місцевого СБУ про те, що жінка, яка проживає у місті Володимир-Волинський, в період 2018-2019 років використовуючи мережу інтернет, через соціальну мережу «Однокласники», займається поширенням комуністичної, нацистської символіки та пропаганди комуністичного тоталітарного режиму.

4-го березня було внесено відомості про вчинення вказаного кримінального правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №120200300600000008 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 436-1 КК України (виготовлення, поширення, а також публічне використання символіки комуністичного, націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів або їх фрагментів на всій території України, крім випадків, передбачених частинами другою і третьою статті 4 Закону України “Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки”).

Під час проведеного обшуку 6-го березня 2020 року за місцем проживання володимирчанка надала мобільний телефон марки «Samsung» , в якому показала посилання для входу у додаток «Однокласники», де на її особистій сторінці під назвою «Светлана Гуртаева (Голыгина)», розміщено фотографії та публікації із використанням символіки комуністичного режиму.

В ході обшуку вказаний мобільний телефон з двома абонентськими сім-картками був вилучений, як речовий доказ.

Крім того, на даний час у кримінальному провадженні необхідно провести ряд необхідних судових експертиз та слідчих дій.

Зауважимо, що згідно ч. 1 ст. 436-1 КК України мешканці Володимира-Волинського загрожує обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк, з конфіскацією майна.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А за прокремлівську пропаганду у парламенті коли буде "світити" ?!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні