--> Які заходи боротьби з поширенням коронавірусу введуть у Луцьку. ПЕРЕЛІК | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Які заходи боротьби з поширенням коронавірусу введуть у Луцьку. ПЕРЕЛІК

0
3
Які заходи боротьби з поширенням коронавірусу введуть у Луцьку. ПЕРЕЛІК
Луцька міська рада запровадила невідкладні заходи щодо запобігання поширенню коронавірусу COVID-19

12 березня, під час позачергового засідання виконавчого комітету, ухвалили рішення “Про невідкладні заходи щодо запобігання поширенню коронавірусу COVID-19 на території м. Луцька та населених пунктів Прилуцького старостинського округу”, повідомили в пресслужбі Луцької міськради.

Секретар міської ради, виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт розповів, що таке рішення ухвалюється відповідно до постанови Кабінету Міністрів від 03.02.2020 № 93-р «Про заходи щодо запобігання занесенню і поширенню на території України гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом 2019-nCoV», яка чітко визначає перелік обов’язкових заходів.

“Ми повинні зробити усе для того, аби кількість інфікованих була якомога менша. Ми знаємо, що Китай, фактично, вже пройшов пік цієї хвороби, та бачимо, як складно боротися з цією хворобою у Італії, а також наскільки відповідально ставляться до цього країни Європейського Союзу. Ми повинні розуміти, що входимо в період пандемії, оголошеної Всесві́тньою організа́цією охоро́ни здоро́в'я, та повинні діяти без паніки, з розумінням того, чим є це захворювання”, - зазначив він.

Відповідно до рішення, з 12.03.2020 до 03.04.2020 на території м. Луцька та населених пунктів Прилуцького старостинського округу будуть введені обмежувальні заходи. Зокрема:

- зупинено навчання у закладах загальної середньої, дошкільної та позашкільної освіти, заняття у спортивних школах;

-керівникам закладів професійної освіти та вищих навчальних закладів рекомендовано також зупинити навчання;

- призупинити роботу театрів, кінотеатрів, музеїв, оздоровчо-тренувальних центрів та проведення культурних заходів;

- діятиме заборона на проведення масових заходів, у яких бере участь понад 200 осіб; спортивні заходи — дозволено проводити без участі глядачів;

- запроваджено посилений протиепідемічний режим у виконавчих органах Луцької міської ради, комунальних закладах та підприємствах;

- керівникам підприємств, установ та організації усіх форм власності рекомендується не допускати до роботи працівників з ознаками гострого респіраторного захворювання та запровадити посилений протиепідемічний режим;

- тимчасово призупинено прийом громадян з особистих питань керівництвом міської ради та виконавчих органів;

- рекомендується призупинити суб’єктам надання адміністративних послуг консультацій у приміщенні ЦНАПу; рекомендується громадянам подавати звернення та заяви на отримання адміністративних послуг засобами телекомунікаційного зв’язку;

- зобов’язано закупити КП «Луцька міська клінічна лікарня» експрес-тести на коронавірус COVID-19 – 200 шт.; кисневі концентратори – 5 шт.; апарати штучної вентиляції легень (ШВЛ) – 4 шт.; захисні костюми – 300 шт.;

- зобов’язано закупити КП «Луцький клінічний пологовий будинок», КП «Луцька міська дитяча поліклініка», центри первинної медичної допомоги засоби індивідуального захисту; дезінфікуючі засоби; експрес-тести на коронавірус COVID-19 – 100 шт.

“Цей документ не остаточний, прийнятий у відповідності до вимог сьогодення. Проте, якщо в процесі його виконання ми побачимо, що є необхідність посилити той чи інший напрямок роботи, або обмежити роботу тих чи інших закладів — такі рішення будуть прийматися”, - додав Григорій Пустовіт.

Під час засідання члени виконавчого комітету задавали свої уточнюючі питання, щодо актуальних питань у світлі боротьби із коронавірусом COVID-19. Зокрема, їх цікавила наявність апаратів штучної вентиляції легень у медичних закладах міста на сьогодні.

Директор КП “Луцька міська клінічна лікарня” Лариса Духневич розповіла, що наразі у закладі доступно 7 апаратів ШВЛ, з яких один знаходиться на ремонті. Відповідно до рішення виконавчого комітету заклад докупить ще 4 таких апарати, що повинно забезпечити наявні потреби.

А директор КП «Луцький клінічний пологовий будинок» Михайло Токарчук додав, що у його закладі наразі наявно 6 таких апаратів, що повністю покриває потреби пологового будинку.

Також на засіданні виконавчого комітету ухвалили рішення “Про перерозподіл видатків бюджету Луцької міської територіальної громади”, що дозволить виділити кошти на заплановані заходи із запобігання поширенню COVID-19.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні