Кого в Україні більше серед суддів: жінок чи чоловіків

1
-6
Кого в Україні більше серед суддів: жінок чи чоловіків
Наразі в Україні серед суддів більше жінок – 2 771, ніж чоловіків – 2 517.

Про це кореспонденту УНН повідомили у Вищій кваліфікаційній комісії суддів України у відповідь на запит.

"На запит повідомляємо, що наразі фактична кількість суддів у судах України становить 5 288 осіб, із них 2 517 – чоловіки, 2 771 – жінки", - повідомили у комісії.

Так, середній вік жінок, які на сьогодні обіймають посади суддів у судах України – 45 років.

Якщо взяти фактичну кількість суддів станом на 1 січня 2019 року, можна побачити, що жінок у судах побільшало, а чоловіків – поменшало.

"Станом на 01.01.2019 фактична кількість суддів у судах України – 5 511 осіб, із них – 2 880 – чоловіки (на 363 особи більше порівняно з даними на сьогодні), 2 631 – жінки (на 140 осіб менше порівняно з даними на сьогодні)", - зазначили у ВККС.

Повідомляється, що у 2019 році за результатами конкурсів на зайняття вакантних посад суддів Верховного Суду та Вищого антикорупційного суду Указами Президента України призначено 42 судді, які не обіймали посади судді раніше, із яких 13 – жінки.

Також варто зазначити, що протягом минулого року 113 жінок, які обіймали посади суддів у судах України, звільнено або їх повноваження припинено.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Найбільше Тварин хабарників
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні